PISMA UREDNIKU

Ova vlast će trajati dok je opozicija ovakva

Vjerujemo da će neki iz opozicionih partija reći ono što smo godinama slušali: pa mi smo sve pokušali da dodje do promjene na vlasti u našoj zemlji, ali ne ide, DPS se u svom poznatom maniru služila nerijetko nedozvoljenim sredstvima prilikom izbora, kradom glasova, kupovinom ličnih karata, raznim političkim pritiscima i ucjenama što je i javno konstatovano
72 pregleda 7 komentar(a)
Demokratski front, opozicija, Foto: Boris Pejović
Demokratski front, opozicija, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.03.2017. 10:13h

Prirodno bi bilo da u višepartijskom sistemu opozicija ne bude samo puki posmatrač (kao kod nas u CG) političkih i drugih stanja u zemlji u kojoj ima mnogo problema. Postavlja se pitanje ima li CG sposobnu opoziciju, koja može da bude u potpunosti konkurentna ili makar korektor ovoj i ovakoj vlasti; mi komunisti kažemo - ne.

Ne što bismo mi to željeli, već zato što nam ovakva opozicija pruža više nego očigledno priliku da vidimo da je ona i unutar svojih partija kontradiktorna i nejedinstvena pod mnogim pitanjima, a kamo li u medupartijskoj komunikaciji i saradnji, a pogotovo kad se radi na trfienju nacina da dodje do smanjivanja ove vlasti.

Mnogo je primjera kojima bismo mogli ilustrovati ovo što smo kazali, a koji su našoj javnosti dobro poznati, zbog toga ona opravdano i reaguje. A prije svega zbog primijećenog egoizma i međusobnog dokazivanja: ko je veći katolik od pape? Naročito od strane partijskih prvaka. To ova vlast obilato koristi i zato opstaje toliko na vlasti, a ne zbog toga što zaslužuje i onim što je učinila, jer je mnogo pogrešnih ekonomskih i političkih poteza povukla u ovih 27 godina njenog trajanja. Upravo to ova opozicija to ne zna da iskoristi na pravi način, naprotiv - okrenuta je sama protiv sebe. Vjerujemo da će neki iz opozicionih partija reći ono što smo godinama slušali: pa mi smo sve pokušali da dodje do promjene na vlasti u našoj zemlji, ali ne ide, DPS se u svom poznatom maniru služila nerijetko nedozvoljenim sredstvima prilikom izbora, kradom glasova, kupovinom ličnih karata, raznim političkim pritiscima i ucjenama što je i javno konstatovano. I na tome se sve opoziciono pravdanje završava. Mi bi rekli - ništa novo što nijesmo čuli, ali se pitamo: kakve koristi od toga imaju naši građani, jer na izrečenim floskulama se ne gradi nijedan uspjeh, pa ni pobjeda crnogorske opozicije na bilo kojim izborima ako ona prije toga sama sa sobom ne raščisti neke probleme i pitanja i u prvi plan stavi opoziciono jedinstvo, koje neće biti zasnovano, kao do sad, na raznim međusobnim uslovljavanjima, ucjenama, mandatima, foteljama ili drugim privilegijama.

Kada ova opozicija to prevaziđe i shvati gdje je griješila u ovom dugom nizu godina, i šta joj moraju biti suštinske odluke i prioriteti, a da joj se pritom ne budu više kao do sada događale razne Budve, Kotori, a prije toga Podgorica, Nikšić’” i mnoga mjesta po CG, kada je pokazala mnoge slabosti. Ako ih prevaziđe tada može računati na uspjeh i pobijediti DPS, koji nije toliko jak koliko opozicija pokazuje slabosti i koja mu sada u tome najviše pomaže; i zato komunisti smatraju da je “ključ brave” DPS-a i ove vlasti, ne u njima, već u rukama opozicije.

Smrt fašizmu, sloboda narodu!

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")