STAV

Led čvršći od obećanja

Opštinski DPS čelnici ne razmišljaju o nevoljama građana, koje su oni, predvođeni Nikšićanima u Vladi, doveli na prosjački štap. Za plate im ne manjka, a led će da se istopi, kao i sva njihova obećanja kroz decenije vladavine
1 komentar(a)
snijeg Nikšić, Foto: Čitalac reporter
snijeg Nikšić, Foto: Čitalac reporter
Ažurirano: 20.01.2017. 11:48h

U zaleđenom Nikšiću direktor Javnog komunalnog preduzeća i jedan od potpredsjednika Opštine obećaše građanima održavanje saobraćajnica i trotoara. Rekoše da „mehanizacije, pijeska i soli ima dovoljno”.

Gradske saobraćanice funkcionišu, zahtijevajući veliki oprez vozača, jer je proteklih dana led bio neuništiv. Za pješake uopšte ne postoje uslovi za kretanje, pa su prinuđeni da koriste taksi prevoz, čak do najbliže trgovine. U danima nakon Novogodišnjih i Božićnih praznika mnoga domaćinstva nijesu u mogućnosti sebi da priušte najosnovnije životne namirnice, a kamoli da plaćaju taksi da bi “upisali crtu”. Na hiljade je onih koji ni praznike nijesu mogli obilježiti.

Ovih dana slušamo crni humor kako je „dobro što narod ne ide na posao i što nema novca za trgovinu“, prisjećajući se godina kada je oko 7.000 radnika u kolonama pješke ili na biciklima hitalo prema Željezari. Opštinski DPS čelnici ne razmišljaju o nevoljama građana, koje su oni, predvođeni Nikšićanima u Vladi, doveli na prosjački štap. Za plate im ne manjka, a led će da se istopi, kao i sva njihova obećanja kroz decenije vladavine.

Vidjela sam i od “sapatnika” u Domu zdravlja čula da su svi kvartovi u Nikšiću jednako “osposobljeni” za pješake, da pijeska na trotoarima nema, a na svakom koraku prijeti opasnost od preloma kostiju. O broju povreda niko ne govori, čak ni oni iz “vanrednih situacija”, koji se hvale hiljadama poziva prema broju 122. Po ledu se ne može “sigurnm korakom”, pa su opštinari zabrinuti za svoju sudbinu, dok opoziciju tište nesloga i druge predizborne radnje.

Dobro bi bilo organizovati “nikšićki performans na ledu”, gdje bi svi skupa, u cilju izbornog povjerenja, sjekirama i krampama očistili važnije trotoare, zbog martovskih birača. Doći će proljeće i ljeto, ali se kraj zime u Nikšiću ne nazire.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")