BLOG

La La Land

Kolinda Grabar-Kitarović očigledno ne pozna dobro narod kojem je svojedobno poručila “svi ste vi moji” ili ju je u sve ovo uvalio netko od posljednjih savjetnika koji je još uvijek nisu napustili
0 komentar(a)
Kolinda Grabar Kitarović, Foto: Betaphoto/HINA
Kolinda Grabar Kitarović, Foto: Betaphoto/HINA
Ažurirano: 14.01.2017. 10:53h

Kolinda Grabar-Kitarović očigledno ne pozna dobro narod kojem je svojedobno poručila “svi ste vi moji” ili ju je u sve ovo uvalio netko od posljednjih savjetnika koji je još uvijek nisu napustili

Mogla je to predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović riješiti puno jednostavnije, ne skrivajući se iza zavjese, zabacivši prkosno glavu i provukavši prste kroz guste, plave uvojke kose, te širokim osmijehom naciji objaviti da je u Ameriku otputovala pogledati filmsku uspješnicu “LaLa Land” ovjenčanu sa sedam Zlatnih globusa.

Tankoćutni Hrvati ne bi više čačkali i propitkivali je li predsjedničina američka turneja bila službena ili privatna, kao da je to bitno, kada je srodna duša u pitanju koja ne može odoljeti mjuziklu i modernoj ljubavnoj priči, majstorski napravljenoj odi glamuru i emocijama iz filmskih klasika. Da se samo Kolinda dosjetila umjesto ispred ograde Bijele kuće i washingtonskih prometnica uslikati u kinu dok diskretno briše suzu koju je pustila uživljena u romansu Mie i Sebastiana, Hrvatice i Hrvati bi na cijeli taj medijski mobbing odmahnuli rukom i stali na njezinu stranu. Na stranu djevojčice koja je bosonoga trčala grobničkim livadama pokušavajući doseći nebo, kojoj je pošlo za rukom popeti se na Pantovčak, a sada ostvariti i svoj američki san.

Kolinda Grabar-Kitarović očigledno ne pozna dobro narod kojem je svojedobno poručila “svi ste vi moji” ili ju je u sve ovo uvalio netko od posljednjih savjetnika koji je još uvijek nisu napustili. Umjesto da skine masku i svima otvoreno pokaže kako je romantična dušica koju je strast odvela u Ameriku i prijestolnicu za slamanje srca, Hollywood, Kolinda Grabar-Kitarović pokušala je odglumiti nešto što nije. Racionalnu i trezvenu ženu državnicu, koja vizionarski i mudro svoju malu (ili veliku, neka se već jednom odluči) državu povezuje s najmoćnijom silom svijeta.

To što se nije uspjela naći na piću ni s Trumpovim batlerom, a kamo li njegovim zetom i budućim višim savjetnikom, ne bi za domoljubna srca ništa značilo. Samo, eto, da je priznala kako se uživila u “LaLa Land” i nije mogla čekati domaću redovnu kino distribuciju već mu je pohitala ususret preko Velike Bare. Umjesto toga Kolinda Grabar-Kitarović se uplela u velike i male laži pokušavajući svoju igru skrivača opravdati opasnošću da će netko sabotirati njezine planove?!

Tko to predsjednici radi o glavi, mafija, yakuze, KGB, MI 6, ISIL, Pink Panther ili mračna grupa TNT? Ili su to opet uvijek oni isti Srbi koji mrze sve hrvatsko? Pa im je vrhovna zapovjednica Kolinda Grabar-Kitarović zaprijetila kako mir ne mora biti vječan i odbrusila kako na njihov božićni domjenak nikada ne bi došla iako je u svome odsustvu tamo poslala čak dvije svoje izaslanice koje su tamo i došle u njezino ime? Ili je to sabotira s onog svijeta onaj satrap svih satrapa svih totalitarizama, Josip Broz, čiju je bistu šutnula iz Predsjedničkih dvora?

Tko je to smjestio Kolindi Grabar-Kitarović, tko je to vuče sve dublje i dublje u živo blato, ovim traljavim scenarijem Jamesa Bonda pisanim u Bollywoodu? A trebala je samo reći da je jedini i isključivi krivac za njezino američko putešestvije “LaLa Land”.

Film koji bi vrlo lako mogao osvojiti nekoliko Oscara, dok će izvjesno Kolindi Grabar-Kitarović za njezinu ulogu pripasti Zlatna malina.

(novilist.hr)

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")