Festival "Ubrzaj" kreće večeras i u Beranama

“Festival u Beranama otvaramo večeras filmom 'Osmi povjerenik' koji je hrvatski kandidat za Oskara, koji će biti prikazan u Centru za kulturu"
93 pregleda 0 komentar(a)
UBRZAJ 2018, Foto: Poster
UBRZAJ 2018, Foto: Poster
Ažurirano: 12.12.2018. 16:25h

Deveti festival filma o ljudskim pravima “Ubrzaj” i ove godine ima svoje skraćeno izdanje u Beranama, u okviru kojeg će u Centru za kulturu biti prikazana tri, a u Gimnaziji “Panto Mališić” jedan film.

“Festival u Beranama otvaramo večeras filmom 'Osmi povjerenik' koji je hrvatski kandidat za Oskara, koji će biti prikazan u Centru za kulturu. Drugog festivalskog dana u Gimnaziji će biti prikazan film 'Unuk', a publika će imati priliku da se druži i razgovara sa rediteljem Aleksandarom Reljićem. Program će kasnije biti nastavljen u Centru za kulturom projekcijom još dva filma”, kazao je PR festivala Miloš Knežević.

Ovaj festival iz godine u godinu privlači sve veću pažnju javnosti, a kako Knežević navodi, interesovanje publike u Beranama prati taj trend.

“Imamo jako dobru saradnju sa Opštinom uz čiju podršku organizujemo ovaj festiva u Beranama. Svake godine sve više je publike koja dolazi na projekcije, tako da smo zadovoljni ovo kako ovaj festival raste. Prošle godine počeli smo i sa projekcijama u Gimnaziji, jer smatramo da je to dobar vid edukacije o ljudskim pravima naročito kada je riječ o mladima”, dodao je on.

Centar za građansko obrazovanje ovaj festival organizuje već devet godina, a pored centralnog programa u Podgorici, ima svoja paralelna izdanja u Beranama i Kotoru.

Bonus video: