Barska publika uživala u muzičkoj večeri

Koncerti „Art Mix Montenegro“ su u posljednjih mjesec i po dana održani i u Limasolu na Kipru, u Sarajevu u BiH i u Skadru u Albaniji, te u Ulcinju, Danilovgradu, Nikšiću i Bijelom Polju
151 pregleda 0 komentar(a)
Nastup Serhatlića, Foto: Radomir Petrić
Nastup Serhatlića, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 15.12.2018. 10:35h

U Dvorcu kralja Nikole sinoć je održan novi u seriji CEKUM-ovih koncerata "Art Mix Montenegro”.

Publika je uživala u jednosatnom programu koji su otvorile podgoričke ženske klape „Veselice“ i „Alata“. One su izvele splet izvornih crnogorskih pjesama, među kojima su bile i “Sejdefa”, “Poljem se vija”, “Vrsuta”... U klavirskoj pratnji Fatime Buzuku, sopran Đulija Pelinku iz Ulcinja je potom izvela kompozicije klasičnog repertoara.

Barski “Duo Classico” u sastavu violina mr Dina Desančić i harmonika prof. Safet Drljan, odsvirao je popularne kompozicije “Granada”, Štrausov “Radecki marš” i Vivaldijevo “Ljeto”, te “Goro moja”.

Koncert je priveo kraju Šukrija Žuti Serhatlić koji je u pratnji “Duo Classico” otpjevao “Ašik mahala”, “Snijeg pade”, “Ružo moja” i “Još ne sviće rujna zora”.

Voditelj programa bio je Mićo Miranović, a organizator CEKUM-Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore.

Koncerti „Art Mix Montenegro“ su u posljednjih mjesec i po dana održani i u Limasolu na Kipru, u Sarajevu u BiH i u Skadru u Albaniji, te u Ulcinju, Danilovgradu, Nikšiću i Bijelom Polju.

Bonus video: