Počela procedura za izgradnju Zelenog dvorca u Bajicama

Izgradnja Zelenog dvorca na Bajicama je obaveza koja proizilazi iz Zakona o statusu potomaka dinastije Petrović Njegoš, te će se uz saglasnost princa Nikole Petrovića Njegoša u najkraćem roku pristupiti izradi projektne dokumentacije
442 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka princa Nikole Petrovića Njegoša i premijera Duška Markovića, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sastanka princa Nikole Petrovića Njegoša i premijera Duška Markovića, Foto: Vlada Crne Gore

Procedura za izgradnju Zelenog dvorca u Bajicama počela je po nalogu predsjednika Vlade Duška Markovića i u skladu sa tim 7. februara izdati urbanističko-tehnički uslovi za taj objekat.

"Izgradnja Zelenog dvorca na Bajicama je obaveza koja proizilazi iz Zakona o statusu potomaka dinastije Petrović Njegoš, te će se uz saglasnost princa Nikole Petrovića Njegoša u najkraćem roku pristupiti izradi projektne dokumentacije. Realizacija tog projekata ali i postupak prenošenja posmrtnih ostataka dinastije u Crnu Goru, doprinijeće ispravljanju istorijske nepravde koja je prije vijek učinjena dinastiji Petrović Njegoš", navodi se u saopštenju Vlade.

Na nedavnom sastanku sa princom Nikolom, Marković je istakao da je ispunjavanje obaveza prema potomcima dinastije Petrović Njegoš državno pitanje.

Ocjena princa da Vlada ukazuje poštovanje porodici Petrović i istoriji Crne Gore dodatno podstiče na efikasnije ispunjavanje zakonskih obaveza prema dinastiji.

"Raduju najave princa Nikole Petrovića Njegoša o većem prisustvu i intenziviranju aktivnosti u Crnoj Gori i uvjereni smo da će se uz podršku Vlade afirmisati istorijske i tradicionalne vrijednosti koje baštini naša država", navodi se u saopštenju.

Bonus video: