„Fortuna” - dvadeset ulja na platnu

Crtež je dominantan i prožima cijelu sliku. Prefinjene tonske i valerske gradacije su u samoj funkciji slike. Kroz naglašenu emotivnost, prepoznatljiv kolorit, snažan potez umjetnica nam daje uvid u nove estetske i likovne prostore...
677 pregleda 0 komentar(a)
Izložba Budva, Foto: Moderna galerija Budva
Izložba Budva, Foto: Moderna galerija Budva
Ažurirano: 12.03.2019. 13:57h

Samostalna izložba diplomirane akademske slikarke Danijele Drakulović iz Podgorice, pod nazivom “Fortuna”, biće otvorena večeras u 20 časova u Modernoj galeriji “Jovo Ivanović” u Budvi.

Umjetnica će se predstaviti sa 20 slika rađenih tehnikom ulje na platnu i kombinovanom tehnikom.

Danijela Drakulović Fakultet likovnih umjetnosti završila je 2002. na Cetinju, u klasi prof. Dragana Karadžića, sa najvećom ocjenom. Učesnica je Cetinjskog bijenala “Rekonstrukcija 2002” - ljetnji univerzitet, koji je vodio profesor sa strazburške akademije umjetnosti Lebel Rožu iz Pariza.

Učestvovala je u izradi mozaika teškog jednu tonu sa četiri uvažene kolege. Mozaik je ugrađen u zgradu Ruskog poslanstva, danas zgrada Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore. Bila je predstavnik Crne Gore na slikarskom simpozijumu “Kalpak Art festival” - Turska, 2018. Do sada je imala više grupnih i sedam samostalnih izložbi. O radu umjetnice teoretičarka i istoričarka umjetnosti Maša Vlaovićnapisala je: “Kroz stilizovanu simboliku Danijela nam otkriva nove svijetove u kojima vlada ljepota i harmonija.

Na taj način sugeriše nam i na samu ljepotu trenutka koji smo dužni doživjeti i proživjeti. Umjetnica gradi prepoznatljiv slikarski izraz u kome je crtež primarno izražajno sredstvo u kompoziciji i formi.

Crtež je dominantan i prožima cijelu sliku.

Prefinjene tonske i valerske gradacije su u samoj funkciji slike. Kroz naglašenu emotivnost, prepoznatljiv kolorit, snažan potez umjetnica nam daje uvid u nove estetske i likovne prostore...”.

Bonus video: