"Hladni rat" otvara "Cinema studio"

Drugi film koji će publika moći da pogleda u okvira programa je “Happy as Lazzaro” (Srećan kao Lazaro) italijanske rediteljke Aliće Rohvaher
444 pregleda 0 komentar(a)
Iz filma Pavela Pavlikovskog "Hladni rat", Foto: Screenshot
Iz filma Pavela Pavlikovskog "Hladni rat", Foto: Screenshot

Dva nagrađivana filmska ostvarenja premijerno će biti prikazana u Podgorici 21, 22. i 28. marta, u okviru filmskog programa Crnogorskog narodnog pozorišta pod nazivom “Cinema Studio”, najavljeno je na jučerašnjoj konferenciji za medije na kojoj su govorili umjetnički direktor CNP-a Željko Sošić, direktor Filmskog centra Crne Gore Sehad Čekić i Vuk Perović.

U saradnji sa FCCG program “Cinema studia” biće otvoren u četvrtak u 20.30 časova, kada je na programu najbolji evropski film po izboru Evropske filmske akademija (EFA), ostvarenje poljskog reditelja Pavela Pavlikovskog “Cold war” (Hladni rat), u 20.30 časova, najavila je portparolka CNP-a Tajana Nedić. Film će, u isto vrijeme, biti prikazan i dan kasnije. Drugi film koji će publika CNP-a moći da pogleda u okvira ovog programa je “Happy as Lazzaro” (Srećan kao Lazaro) italijanske rediteljke Aliće Rohvaher, premijerno prikazan na Kanskom filmskom festivalu gdje je nagrađen za najbolji scenario. Cijena ulaznice za oba prikazivanja je tri eura.

“’Cinema studio’ je program Crnogorskog narodnog pozorišta, namijenjen ljubiteljima autorskog filma koji će biti u prilici da vide ostvarenja koja u Crnoj Gori teško dolaze do bioskopskih dvorana”, istakao je Sošić i najavio da će prikazivanje svjetskih kinematografskih ostvarenja od sada biti praksa CNP-a makar dva puta u mjesecu.

Sošić je najavio i otvaranje “Scene studio” 17. aprila novom predstavom “Smrt i djevojka” koju za CNP po tekstu Arijela Dorfmana režira Goran Bulajić.

Bonus video: