RAZVIJATI ANIMACIJU

Radionica o stop motion animiranom filmu održana u Podgorici

Ova radionica je samo jedna u nizu od aktivnosti koje će Filmski centar realizovati na polju razvoja sektora animacije
249 pregleda 0 komentar(a)
Kolja Saksida sa učesnicima radionice o animiranom filmu, Foto: FCCG.me
Kolja Saksida sa učesnicima radionice o animiranom filmu, Foto: FCCG.me

Radionica o stop motion animiranom filmu održana je prekjuče u Podgorici sa ciljem razvoja animacije, a u organizaciji Filmskog centra Crne Gore i Zavoda ZVVIKS iz Slovenije.

Radionicu je upriličio Kolja Saksida, reditelj i producent koji je sa učesnicima radionice prolazio je kroz sve faze rada na jednom stop motion animiranom filmu.

“Uz prateću vizuelnu dokumentaciju i glavnog junaka serije, lutka pod nazivom Koyaa, učesnici su bili u prilici da se bliže upoznaju sa procesom izrade lutaka, izradom scenografije i postavkom seta, snimanjem, postprodukcijom slike i zvuka, distribucijom. Različite tehnike stop animacije su bile predstavljene i kroz seriju filmova koji su bili dio prezentacije DSAF-a (Društva slovenskog animiranog filma)”, navodi se na Internet stranici Filmskog centra Crne Gore.

Ova radionica je samo jedna u nizu od aktivnosti koje će Filmski centar realizovati na polju razvoja sektora animacije u Crnoj Gori, te se u narednom periodu očekuje i sedmodnevna kreativna radionica, na kojoj će učesnici imati priliku da, uz mentorstvo profesionalaca iz ZVVIKS studija, rade na konkretnom projektu te realizuju svoj kratki animirani projekat, najavljuju organizatori.

Preporučujemo za Vas