Radionica o stop motion animiranom filmu održana u Podgorici

Ova radionica je samo jedna u nizu od aktivnosti koje će Filmski centar realizovati na polju razvoja sektora animacije
261 pregleda 0 komentar(a)
Kolja Saksida sa učesnicima radionice o animiranom filmu, Foto: FCCG.me
Kolja Saksida sa učesnicima radionice o animiranom filmu, Foto: FCCG.me

Radionica o stop motion animiranom filmu održana je prekjuče u Podgorici sa ciljem razvoja animacije, a u organizaciji Filmskog centra Crne Gore i Zavoda ZVVIKS iz Slovenije.

Radionicu je upriličio Kolja Saksida, reditelj i producent koji je sa učesnicima radionice prolazio je kroz sve faze rada na jednom stop motion animiranom filmu.

“Uz prateću vizuelnu dokumentaciju i glavnog junaka serije, lutka pod nazivom Koyaa, učesnici su bili u prilici da se bliže upoznaju sa procesom izrade lutaka, izradom scenografije i postavkom seta, snimanjem, postprodukcijom slike i zvuka, distribucijom. Različite tehnike stop animacije su bile predstavljene i kroz seriju filmova koji su bili dio prezentacije DSAF-a (Društva slovenskog animiranog filma)”, navodi se na Internet stranici Filmskog centra Crne Gore.

Ova radionica je samo jedna u nizu od aktivnosti koje će Filmski centar realizovati na polju razvoja sektora animacije u Crnoj Gori, te se u narednom periodu očekuje i sedmodnevna kreativna radionica, na kojoj će učesnici imati priliku da, uz mentorstvo profesionalaca iz ZVVIKS studija, rade na konkretnom projektu te realizuju svoj kratki animirani projekat, najavljuju organizatori.

Bonus video: