Bjelopoljski gradski hor održao godišnji koncert

Pored profesorice Đaković horom rukovodi i profesorica Julijana Vujošević
346 pregleda 0 komentar(a)
Sa koncerta, Foto: Jadranka Ćetković
Sa koncerta, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 20.04.2019. 13:05h

Gradski hor u Bijelom Polju održao je sinoć godišnji koncert u sali Centra za kulturu.

Obraćajući se brojnim slušaocima predsjednik Opštine Petar Smolović je kazao da po kvalitetu nastupanja hor zauzima visoko mjesto, iako je po formi amaterski.

“U prethodne dvije godine naš hor je nastupio više od 15 puta na nekoliko međunarodnih takmičenja i zaslužio je vrijedne medalje, što pokazuje činjenica da je na veoma zahtjevnom takmičenju u Beogradu, takmičeći se sa mnogo iskusnijim i profesionalnijim, osvojio značajnu nagradu”, kazao je Smolović. Na repertoaru koji je oduševio bjelopoljsku publiku našle su se numere: Didop-Tourdion, Druga Rukovet-Stevan Mokranjac,Svjati Bože-Petar Iljič Čajkovski,Cirik tica-Boro Tamindžić,Zemljo moja-aranžman Miloš Vojinović, Računajte na nas-Đorđe Balašević, Goro moja-Perper, Adeimus-aranžman Petar Jokić, Ameno- aranžman Miloš Vojinović, Amurski valovi-M.Kjus. Kvavirska pratnja bila je Milena Đurović a dirigent Jelena Đaković.

Podsjećajući da je gradski hor osnovan prije tri godine glumica Bjelopoljskog pozorišta Slađana Merdović je kazala da je cilj bio razvijanje kreativnog odnosa prema muzičkom nasleđu i stvaralaštvu, podsticanju aktivnog učestvovanja u procesima razvijanja kulture i kulturne razmjene u oblasti muzike, realizaciji koncerata i koncertnih gostovanja hora i solista.

“Njeguje i zvodi više vrsta umjetničke muzike, bavi se koncertnim aktivnostima i iza sebe ima uspješne solističke nastupe. Takođe, bavi se i obradom popularnih pjesama iz naših krajeva. Po strukturi je mješovito višegeneracijsko pjevačko društvo i broji 50 stalnih članova”, kazala je Merdović.

Pored profesorice Đaković horom rukovodi i profesorica Julijana Vujošević.

Bonus video: