O postanku i razvitku trgovačke mornarice

Reprint izdanje knjige don Nika Lukovića iz 1930. godine
288 pregleda 0 komentar(a)
Knjiga
Knjiga

Reprint izdanje knjige Don Nika Lukovića iz 1930. godine „Postanak i razvitak trgovačke mornarice u Crnoj Gori“ biće predstavljeno u subotu, 11. maja u 20 časova u galeriji „Josip Bepo Benković“.

O knjizi će govoriti predsjednik Upravnog odbora Matice Boke, Željko Komnenović, novinar i publicista Siniša Luković, kao i Petar Palavršić,višegodišnji kustos Pomorskog muzeja u Kotoru i autor više knjiga iz oblasti istorije bokeljskog pomorstva. Luković i Palavršić su autori predgovora i biografije don Nika Lukovića koji su sastavni dio knjige koja je obogaćena sa fotografijama o istorijskim ličnostima i brodovima o kojima je autor pisao.

Don Niko Luković u ovoj knjizi koje je izdalo Udruženje Bokelja iz Beograda, govori o slavnim danima bokeljskih pomoraca, vremenu jedrenjaka i parobroda, pomorskim bitkama i likovima znamenitih admirala i kapetana iz Boke Kotorske. Knjiga je nastala na osnovu predavanja poznatog bokeljskog sveštenika na Narodnom univerzitetu u Beogradu 5.januara 1930. godine.

U saradnji sa Pomorskim muzejom Crne Gore biće priređena i izložba slika poznatih bokeljskih kapetana i brodova iz fundusa ove ustanove.

Bonus video: