Ćetković na čelu JU Muzeji i galerije

Odbornici Skupštine Glavnog grada na današnjem zasijedanju su prihvatili ostavku doskorašnjeg direktora ove ustanove, Seada Đokaja
3462 pregleda 2 komentar(a)
Vučić Ćetković, Foto: Katica Nišavić
Vučić Ćetković, Foto: Katica Nišavić

Crnogorski umjetnik Vučić Ćetković trebalo bi da bude novi direktor JU Muzeji i galerije Podgorice, tvrde nezvanični izvori “Vijesti”, a prenijeli su i neki mediji.

Ćetković danas nije želio da govori za “Vijesti” o ovim navodima ističući da želi da sačeka zvaničnu odluku koju donosi Skupština Glavnog grada.

Odbornici Skupštine Glavnog grada na današnjem zasijedanju su prihvatili ostavku doskorašnjeg direktora ove ustanove, Seada Đokaja. Đokaj je ostavku podnio 10. juna, zbog, kako se navodi, ličnih razloga.

Savjet JU Muzeji i galerije Podgorica odluku o ostavci je prihvatio 11. juna, nakon čega bi trebalo da predloži novog direktora, a spekuliše se da će to biti Ćetković.

Nakon što Savjet iznese predlog, odbor Skupštine ga razmatra i nakon prihvatanja šalje na davanje saglasnosti Skupštini Glavnog grada.

Kraj Đokajevog mandata obilježila je, do sada, najsveobuhvatnija izložba radova velikana crnogorske likovne scene Miodraga Dada Đurića.

Na postavku je reagovala Đurićeva kćerka Amaranta Szidon ističući da su izloženi falsifikati što je stručna komisija opovrgla prošle sedmice.

Vučić Ćetković je autor mlađe generacije, rođen 1984. godine u Podgorici. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, usavršavao se na Diplomatskoj akademiji u Beču i Akademiji za bankarstvo i finansije u Beogradu.

Slikarstvom i crtežom se bavi se od djetinjstva, a nakon fakulteta se posvetio tome.

Do sada je imao više samostalnih izložbi i učestvovao na mnogo kolektivnih u zemlji i inostranstvu.

Bonus video: