Martinoviću nagrada za najboljeg reditelja debitanta Ravno Selo Film Festivala

630 pregleda 2 komentar(a)
Sa uručenja nagrade Martinoviću, Foto: Ravno Selo Film Festival
Sa uručenja nagrade Martinoviću, Foto: Ravno Selo Film Festival

Crnogorski reditelj Andro Martinović osvojio je Zlatni klip za najboljeg reditelja debitanta na festivalu Ravno Selo Film Festival, za film "Između dana i noći" (Neverending past). Nagradu je uručila predsjednica žirija Marijana Janković.

“Film 'Između dana i noći' Andra Martinovića je odabran jednoglasnom odlukom stručnog žirija kao najbolji na ovogodišnjem izdanju Ravno Selo Film Festivala. Kroz formu omnibusa, Martinović je na vizuelno uzbudljiv način ispričao veoma emotivnu i snažnu priču o tri generacije očeva i sinova i njihovim životima i smrti", istakla je Janković u obrazloženju.

Ona je dodala da "film preispituje odluke očeva i sinova koje se neminovno reflektuju ne samo na njihove živote već i na širi društveni kontekst".

"Prateći junake u tri prelomna perioda za istoriju ovog dijela sveta (kraj Drugog svjetskog rata, pad Berlinskog zida, raspad Jugoslavije), film preispituje odluke očeva i sinova koje se neminovno reflektuju ne samo na njihove živote već i na širi društveni kontekst koji je zapravo sistemom spojenih sudova povezan sa samim akterima. Svaka smrt povezana je sa nastavkom jednog ili nekoliko života, a jedan neispaljeni metak alegorijski će usmrtiti mnoge generacije koje dolaze", navela je ona.

U filmu igraju: Lazar Ristovski, Tihomir Stanić, Srđan Grahovac, Marko Baćović, Mirko Vlahović, Dubravka Drakić, Danica Ristovski, Jovan Krivokapić i drugi.

Bonus video: