"OBIČAN MALECKI SAN"

Izložba Milutina Obradovića otvorena u Beranama

Predsjednik Opštine Berane, Dragoslav Šćekić, kazao je da je Obradović jedan od najprestiznijih mladih savremenih slikara Crne Gore
677 pregleda 0 komentar(a)
Obradović, Foto: Privatna arhiva
Obradović, Foto: Privatna arhiva

Akademski slikar Milutin Obradović predstavio se izložbom "Običan malecki san" u galeriji Polimskog muzeja u Beranama, u sklopu manifestacije "Beransko kulturno ljeto".

Galerije od Ljubljane, preko Sarajeva, Beograda i Podgorice bile su adresa izložbe koju je sinoć svečano otvorio predsjednik Opštine Berane, Dragoslav Šćekić, koji je kazao da je Obradović jedan od najprestiznijih mladih savremenih slikara Crne Gore.  

"U moru savremenih umjetnika teško je izboriti se svoje mjesto pod slikarskim nebom, a naročito naći se na stubu međunarodno priznatih afirmisanih evropskih slikara. Milutinu je to pošlo za rukom, to nama dovoljno govori o tome koliki je njegov kvalitet i potencijal", rekao je Šćekić.

Direktorica Polimskog muzeja, Violeta Folić, na otvaranju je u ime domaćina izložbe kazala da joj predstavlja čast sto je ova izložba ušla u sastav Beranskog kulturnog ljeta, koje ove godine slavi jubilej - 40 godina postojanja manifestacije. 

Autor izložbe, koja će biti otvorena do 19. jula, obratio se posjetiocima čitanjem svoje poeme "Ti i on".

Izložba “Običan malecki san” biće predstavljena u Zagrebu u maju 2020. godine.