"Ti imaš noć" na 25. Sarajevo Film Festivalu

Film Ivana Salatića prikazuje se u okviru selekcije “U fokusu”, 21. avgusta u 16 sati u Narodnom pozorištu
471 pregleda 0 komentar(a)
Salatić, Foto: Privatna arhiva
Salatić, Foto: Privatna arhiva

VIšenagrađivani dugometražni igrani film “Ti imaš noć” scenariste i reditelja Ivana Salatića biće prikazan i na jubilarnom 25. izdanju filmskog festivala u Sarajevu koji počinje danas.

Film će biti prikazan u okviru programa “U fokusu” koji donosi najbolja ostvarenja regionalne kinematografije iz protekle godine. Film se prikazuje 21. avgusta u 16 časova u Narodnom pozorištu.

“’Ti imaš noć’ započinje pričom o Sanji koja se, nakon što je napustila brod na kojem radi, zatiče u lučkom gradu Mediterana. Odatle odlazi natrag kući, vraćajući se poznatim ulicama u kojima polako nestaje sve što je voljela. Dok radnici ostaju bez posla u brodogradilištu, barke prekrivene ciradama, razbacane svuda okolo, ostavljene su za neke bolje dane. Oluja uzima jedan život, Sanjin brat čeka noć u šumi, noć koja može promijeniti sve...”, navodi se u opisu filma.

Uloge tumače: Ivana Vuković, Momo Pićurić, Luka Petrone, Jasna Djuričić, Boris Isaković, Nikola Stojanović.

Direktor fotgrafije je Ivan Marković, kostimografkinja Lidija Andrić, scenografiju potpisuje Dragana Baćović, montažerka filma je Jelena Maksimović dok je dizajn zvuka radio Jakov Munižaba. Producenti su Jelena Angelovski i Dušan Kasalica.

Film “Ti imaš noć” je nastao u produkciji kuće Meander Film iz Crne Gore uz koprodukciju Non Aligned Films iz Srbije, a uz podrški Ministarstva kulture Crne Gore, Doha Film Institute iz Katara, Opštine i Turističke organizacija Herceg Novi.

Bonus video: