“LEONARDO 500, GENIJE, PRIRODA, VODA I MORE"

Izložba crteža Leonarda da Vinčija u Herceg Novom

Autor izložbe je Luiđi Valerio iz Prirodnjačko-kulturnog centra “Lega Navale” iz Rima, a u Herceg Novi je stigla posredstvom Fondacije “Dana”
1386 pregleda 1 komentar(a)
Leonardo da Vinči, Foto: Shutterstock
Leonardo da Vinči, Foto: Shutterstock

Izložba crteža Leonarda da Vinčija “Leonardo 500, genije, priroda, voda i more” biće otvorena večeras u Herceg Novom, u 19 časova u parku Boka.

Autor izložbe je Luiđi Valerio iz Prirodnjačko-kulturnog centra “Lega Navale” iz Rima, a u Herceg Novi je stigla posredstvom Fondacije “Dana”.

Ovom izložbom Herceg Novi se uključuje u svjetski program 2019. godine slavljenja genijalnog uma Leonarda da Vinčija, navode organizatori. Izložbu čine 23 panoa dimenzija 100 x 70 cm, sa crtežima Leonarda da Vinčija, iz raznih oblasti inženjerske tehnike, mehanike, prirodnih nauka, a svakako prvi put na ovim prostorima.

Izložbu “Leonardo 500, genije, priroda, voda i more” otvoriće dr Tomislava Vukićević, a posjetioci će moći da je vide do 25 avgusta.

Organizator je “Vodovod i kanalizacija”, uz suorganizaciju JUK Zavičajni muzej “Mirko Komnenović” i umjetnička galerija “Josip Bepo Benković” i nev ladina organizacija “Ekološko društvo Boke Kotorske”.