Koncert za kraj 12. “Espressiva”

Moskovski simfonijski orkestar i solisti Bojan Martinović i Miran Begić nastupiće večras na Cetinju
356 pregleda 0 komentar(a)
Moskovski simfonijski orkestar, Foto: Privatna Arhiva
Moskovski simfonijski orkestar, Foto: Privatna Arhiva

Koncertom Moskovskog simfonijskog orkestra i solista Bojana Martinovića i Mirana Begića biće završen 12. Međunarodni festival umjetničke muzike „Espressivo“ na Cetinju, večeras u 21 čas, u svečanoj sali „Ivan Crnojević“ Narodnog muzeja Crne Gore.

Pod dirigentskom palicom Arsentija Tkačenka, Moskovski simfonijski orkestar i solisti, izvešće djela Betovena i Čajkovskog. “Ovaj koncert će na najbolji način zaokružiti program 12. Espressiva koji je ove godine publici pružio uvid u najveća dostignuća izvođačke prakse, od tradicija stare muzike, savremene muzike, horske muzike do muzike svih žanrova. Time je ovogodišnji Espressivo podigao visoko ljestvicu i za sljedeću godinu najavio jednako kvalitetan i raznovrstan program”, navode organizatori.

Moskovski simfonijski orkestar jedan je od vodećih orkestara u Moskvi koji dio svojih koncertnih aktivnosti vezuje i za muzičko i estetsko obrazovanje muzičkog podmlatka. Sljedeće sezone orkestar će se predstaviti vlastitu koncertnu seriju u Koncertnoj dvorani Zaryadye, Velikoj dvorani Moskovskog konzervatorijuma i Moskovskoj međunarodnoj muzičkoj kući. Predstojeća sezona obuhvatiće i turneje po Njemačkoj i Južnoj Koreji.

Organizator Espressiva je Muzička akademija uz podršku NMCG, Prijestonice Cetinje, Ministarstva kulture, Univerziteta Crne Gore, Montenegro airlines-a.

Bonus video: