U PLUŽINAMA ODRŽAN PRVI FESTIVAL FOLKLORA

Veče ponosa i tuge u znak sjećanja na Slađana Tijanića

Organizatori Festivala zahvalili su se svima koji su im pomogli da ideju sprovedu u djelo i kazali da će svake godine, prve subote u septembru, biti organizovana smotra folklora
1951 pregleda 0 komentar(a)
Sa događaja, Foto: Privatna arhiva
Sa događaja, Foto: Privatna arhiva

Sala plužinskog Centra za kulturu bila je mala da primi sve one koji su došli da isprate prvi Festival folklora “Slađan Slađo Tijanić” koji se organizuje u znak sjećanja na tragično stradalog Slađana Tijanića. Bilo je to veče puno emocija. Smjenjivali su se ponos i tuga.

Na prvom Festivalu, koji su uz odobrenje Tijanovićeve porodice, organizovali Slađanovi prijatelji, učestvovala su kulturno - umjetnička društva „Đurđevdansko kolo“ iz Podgorice, „Zelengora“ iz Gacka i „Piva“, prvi i dječiji ansambli, iz Plužina, kao i narodni guslari Maksim Vojvodić, Zdravko Knežević i Radovan Suknović, na dvojenice i frulu.

Organizatori Festivala zahvalili su se svima koji su im pomogli da ideju sprovedu u djelo i kazali da će svake godine, prve subote u septembru, biti organizovana smotra folklora u znak sjećanja na mladića koji je prošlog avgusta u Pivskom jezeru tragično izgubio život u 31. godini. Učesnicima Festivala, nakon programa koji je trajao sat i po, podijeljene su zahvalnice.

Slađan Tijanić, mladić koji je plijenio je skromnošću, dobrotom i požrtvovanošću, osnovnu školu je završio u rodnim Plužinama, srednju u Nikšiću, a Višu poslovnu, smjer porez i carine, u Beogradu. Bavio se turizmom i ugostiteljstvom, a dugo godina je igrao folklor u KUD-u “Piva”.

Preporučujemo za Vas