PROJEKAT BORISA LIJEŠEVIĆA

"Čuvari tvog poštenja" u KIC-u

Igraju: Dubravka Drakić, Božidar Zuber, Emir Ćatović, Branka Femić, Željko Radunović, Katarina Krek...
837 pregleda 2 komentar(a)
Scena iz predstave, Foto: Ana Kašćelan
Scena iz predstave, Foto: Ana Kašćelan

Autorski projekat Borisa Liješevića „Čuvari tvog poštenja“, u produkciji Večernje scene Gradskog pozorišta, biće izveden danas u 20 časova, u Kulturno-informativnom centru „Budo Tomović“.

“Ova višestruko nagrađivana predstava nastala je u kreativnoj sinergiji reditelja Liješevića sa glumačkim ansamblom našeg pozorišta. To je savremena priča sa puno smijeha, gorčine, ali i mnogo prepoznavanja. Ideju za komad Liješević je pronašao u stihu crnogorske himne, u težnji da preispita savremene društvene okolnosti i vrijednosti na kojima smo odgajani. Predstava postavlja brojna aktuelna pitanja poput onih - što danas znači poštenje u Crnoj Gori, što smo u stanju da žrtvujemo zarad časti i obraza, kakvi smo i đe smo u odnosu na pretke, što nam je donijelo vrijeme koje nas udaljava od osnovnog ‘koda’ naših predaka, te što je ostalo od poštenja koje je iznjedrilo našu himnu”, navodi se u saopštenju.

Igraju: Dubravka Drakić, Božidar Zuber, Emir Ćatović, Branka Femić, Željko Radunović, Katarina Krek, Ivona Čović-Jaćimović/Jelena Simić, Sanja Popović, Pavle Ilić, Branko Ilić i Simo Trebješanin.

Preporučujemo za Vas