PRIMJERI IZ PRAKSE

Nenad Pejić promoviše knjigu u Podgorici: Novinarstvo u vrijeme kriza i sukoba-iluzija o nevinosti

"Mediji sa svojim izvještavanjem i javnost koja te izvještaje koristi moraju postati snaga kojoj vlast treba da odgovara. Mediji i javnost postaju snaga demokratskog društva“, ističe Pejić u knjizi
528 pregleda 0 komentar(a)
Najava za promociju Pejićeve knjige
Najava za promociju Pejićeve knjige

Dugogodišnji glavni urednik Radija Slobodna Evropa, novinar Nenad Pejić promovisaće u srijedu 23. oktobra u Podgorici knjigu „Novinarstvo u vrijeme kriza i sukoba-iluzija o nevinosti“.

Knjiga je živo i principijalno štivo puno primjera iz dugogodišnje Pejićeve prakse, a koja govori o tome kakav novinari treba da imaju stav prema političarima, religiji, izvorima, predrasudama, lažnim vijestima..., a kako bi radili u interesu istine i javnosti.

„Ne koristiti javnost kao oružje, kao odbranu, znači prihvatiti poraz bez borbe. To dalje znači prihvatiti ćutanje, a kada vlada ćutanje o zlu u društvu tu nema mjesta za novinarstvo, za javno mišljenje, niti ima prostora za novinarski integritet. Zato mediji sa svojim izvještavanjem i javnost koja te izvještaje koristi moraju postati snaga kojoj vlast treba da odgovara. Mediji i javnost postaju snaga demokratskog društva“, ističe Pejić u knjizi.

Pored autora Nenada Pejića, na promociji knjige će govoriti dugogodišnji novinar, direktor Mediacentra Sarajevo, izdavača knjige, Boro Kontić, građanski i politički aktivista Rade Bojović i Olivera Nikolić, ispred Instituta za medije, organizatora promocije.

Promocija knjige je u 18 sati u Ethno džez klubu „Sejdefa“.

Pejić će 24. oktobra od 17 sati održati predavanje studentima Fakulteta političkih nauka, u sali II.