POVODOM 140 GODINA BUGARSKE DIPLOMATIJE

Koncert mlade bugarske violinistkinje Zornitse Ilarionove

Repertoar koncerta upriličenog za proslavu 140. godišnjice bugarske diplomatije, zasnovan je na nekim od najpopularnijih kompozicija violinske literature
403 pregleda 0 komentar(a)
Zornitsa Ilarionova, Foto: Pickdeer.com
Zornitsa Ilarionova, Foto: Pickdeer.com

Povodom proslave 140. godišnjice bugarske diplomatije, Ambasada Republike Bugarske u Crnoj Gori u saradnji sa Ministarstvom kulture organizuje koncert violinistkinje Zornitse Ilarionove.

U okviru višednevne manifestacije upriličene povodom jubileja kojim je obuhvaćeno nekoliko umjetničkih segmenta, na koncertu u Ministarstvu kulture na Cetinju, večeras u 18.30 časova, mlada violinistkinja Zornitza Ilarionova će se predstaviti uz klavirsku saradnju crnogorskog pijaniste Davora Novaka.

Repertoar koncerta upriličenog za proslavu jubileja 140. godišnjice bugarske diplomatije, zasnovan je na nekim od najpopularnijih kompozicija violinske literature: Bramsovoj sonati za violinu i klavir, kao i komadima za violinu i klavir Sen Sansa i Sarasatea. Zornitsa Ilarionova (1992) ubraja se u red najtalentovanijih mladih muzičara Bugarske. Nakon formalnog obrazovanja u Bugarskoj i Španiji osvojila je niz prvih nagrada na prestižnim državnim i međunarodnim takmičenjima. S uspjehom je nastupala na mnogim evropskim pozornicama a 2014, na svečanoj ceremoniji u kraljevskoj palati El Prado u Madridu, odlikovala ju je kraljica Sofija prestižnom nagradom za najboljeg muzičara na Kraljevskoj muzičkoj akademiji u Madridu. Laureat je prestižne nagrade Crystal Lyre “Mladi umjetnik 2015” koju je dobila s pijanistom Asenom Tanchevim.

Preporučujemo za Vas