Sara Jovović i Luka Perazić na svjetskim muzičkim fakultetima

Ovo dvoje Podgoričana su dobili od prestižnih fakulteta stipendije, a briljirali su u konkurenciji od više stotina talenata širom svijeta. “Ovo je prvi put da je neko iz Crne Gore dobio priliku da studira džez klavir na Berkliju”, kaže Sara
664 pregleda 0 komentar(a)
Luka Perazić, Foto: Privatna arhiva
Luka Perazić, Foto: Privatna arhiva

Mladi Podgoričani Sara Jovović i Luka Perazić školuju se na najprestižnijim umjetničkim fakultetima u svijetu. Sara pohađa studije džez klavira Berkli koledža u Bostonu, dok Luka studira violinu u Londonu i to na Muzičkoj akademiji “Guildhall school of music”.

Ovo dvoje Podgoričana su dobili od prestižnih fakulteta stipendije, a briljirali su u konkurenciji od više stotina talenata širom svijeta. “Ovo je prvi put da je neko iz Crne Gore dobio priliku da studira džez klavir na Berkliju”, kaže Sara.

Sara Jovović
Sara Jovović

I Luka tvrdi da je prava rijetkost da studenti koji nijesu iz Ujedinjenog Kraljevstva dobiju stipendiju za prestižni londonski fakultet.

Ova dva talenta mjesečnim stipendijama podržava i kompanija “Vezuv”.

Lena Bošković kaže da je ta kompanija uvijek srećna kad može da pomogne talentovanima: “Ovog puta radi se o najboljim studentima i prestižnim fakultetima u oblasti umjetnosti. Nadamo se da će to postati tradicija”.

I Sara i Luka vrijedno rade kako bi razvijali svoj muzički talenat i na pravi način promovisali i sebe i Crnu Goru.

Bonus video: