Koncert Belevića u Luksemburgu 31. januara

Na programu koncerta će se naći djela Baha, Hendla, Spergera i Botezinija
479 pregleda 1 komentar(a)
Vida i Veljko Belević, Foto: Privatna arhiva
Vida i Veljko Belević, Foto: Privatna arhiva

Kontrabas uz klavirsku saradnju, mr Veljko Belević i mr Vida Belević održaće solistički koncert u Luksemburgu, 31. januara u Sali Ecole de la Musique u gradu Dudelanž. Koncert organizuje društvo Leceburg - Crna Gora iz Luksemburga, uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore.

Na programu koncerta će se naći djela Baha, Hendla, Spergera i Botezinija.

Veljko Belović je rođen u Podgorici. Nakon završene niže i srednje muzičke škole studirao je Muzičku akademiji u Podgorici, a magistrirao je na Cetinju 2003. godine. Svirao je u zemlji i inostranstvu i kao solista i kao član različitih kamernih sastava i orkestara.

Vida Belović je nižu i srednju muzičku školu završila u Kolašinu i Podgorici. Diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Podgorici u klasi ruskog pedagoga prof. Vladimira Bočkarjova.

Magistarske studije na odsjeku kamerna muzika je završila na cetinjskoj akademiji u klasi prof. Čedomira Nikolića.

Njena karijera je propraćena velikim brojem koncerata održanim u zemlji i inostranstvu, kao i saradnjom sa istaknutim umjetnicima. Prateći studenske takmičarske i koncertne programe, Vida Belević se pokazala kao dobar klavirski saradnik koji je doprinio uspjehu studenata na državnim i međunarodnim takmičenjima, kao i na njihovim javnim predstavljanjima.

Bonus video: