Gradsko pozorište: Predstave za djecu i mlade online na Youtube-u

"Gradsko pozorište nastoji da, uprkos realnoj prijetnji korona virusa, a poštujući naloge Vlade Crne Gore i Instituta za zdravlje, ne liši najmlađu publiku programa na koje su navikli i koje vole. U terminima predviđenim za igranje predstava pozorišta za djecu u KIC-u „Budo Tomović”, Gradsko pozorište će na svom Youtube kanalu emitovati neke od najznačjanijih naslova za djecu i mlade sa postojećeg repertoara", navodi se u njihovom saopštenju
2719 pregleda 2 komentar(a)
Iz predstave "Prodavnica igračaka", Foto: Gradsko pozorište, Gradsko pozorište
Iz predstave "Prodavnica igračaka", Foto: Gradsko pozorište, Gradsko pozorište

Iako su kulturni događaji i manifestacije u Crnoj Gori do daljnjeg odloženi i prestali sa radom zbog aktuelne situacije oko virusa korona, podgoričko Gradsko pozorište našlo je način da svoju najmlađu publiku ne ostavi bez programa, pa će svoje predstave emitovati online.

"Gradsko pozorište nastoji da, uprkos realnoj prijetnji korona virusa, a poštujući naloge Vlade Crne Gore i Instituta za zdravlje, ne liši najmlađu publiku programa na koje su navikli i koje vole. U terminima predviđenim za igranje predstava pozorišta za djecu u KIC-u „Budo Tomović”, Gradsko pozorište će na svom Youtube kanalu emitovati neke od najznačjanijih naslova za djecu i mlade sa postojećeg repertoara", navodi se u njihovom saopštenju.

"Ovo je bio neophodan potez kako najmlađa publika u cijeloj Crnoj Gori ne bi bila uskraćena za argumente civilizacijskog i kulturnog odrastanja, što je osnovni zadatak pozorišta za djecu", obrazlažu iz Gradskog pozorišta.

U danima kada zdrastvene okolnosti nalažu imperativni oprez, Gradsko pozorište ne lišava mlade kulturnog programa, već svojim pristupom i mogućnostima koje nudi čak i širi dosadašnju publiku.

Youtube kanal Gradskog pozorišta: https://www.youtube.com/channel/UCvgPUxMvHzomrpFYLaOa75Q

Predstave će se emitovati dva puta nedjeljno, sa Lutkarske i Dramske scene za djecu.

Danas u podne je objavljena predstava "Pinokio" namijenjena starijima od šest godina, a na Youtube kanalu Gradskog pozorišta mogu je pogledati svi zainteresovani.

Bonus video: