Pogledajte virtuelne ture kroz postavke Narodnog muzeja Crne Gore

Kroz virtuelne ture moguće je obići postavke četiri muzejske jedinice koje funkcionišu u sklopu ove institucije. To su: Muzej kralja Nikole, Umjetnički muzej, Istorijski muzej i Njegoševa Biljarda
2145 pregleda 1 komentar(a)
Virtuelne izložebe, Foto: Ministarstvo kulture
Virtuelne izložebe, Foto: Ministarstvo kulture

Kampanji „Živimo kulturu #ostanidoma“, koju Ministarstvo kulture realizuje s ciljem da građanima Crne Gore u periodu socijalno izolovanog funkcionisanja, ponudi kulturne i umjetničke sadržaje onim kanalima komunikacije koji su dostupni iz kuće,priključio se i Narodni muzej Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstva kulture.

Kroz virtuelne ture moguće je obići postavke četiri muzejske jedinice koje funkcionišu u sklopu ove institucije. To su: Muzej kralja Nikole, Umjetnički muzej, Istorijski muzej i Njegoševa Biljarda.

Virtuelni obilasci muzejskih jedinica dostupni su na sljedećim linkovima:

Muzej kralja Nikole.

Umjetnički muzej.

Istorijski muzej:

Biljarda:

Izuzev ovoga, Narodni muzej Crne Gore priprema i virtuelne prezentacije svih izložbi koje su bile u toku u momentu donošenja mjera usljed pandemijekorona virusa.

Podsjetimo, proteklih dana u okviru kampanje „Živimo kulturu #ostanidoma“upriličeni su i virtuelni obilasci 75. tradicionalne godišnje izložbe Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore, kao i stalne postavkegalerije „Risto Stijović” u Podgorici. Ministarstvo kulture sa domaćim institucijama kulture, u okviru pomenute kampanje, priprema još sličnih projekata.