Narodni muzej otvorio vrata za virtuelne posjete

Muzej je počeo onlajn prikazivanje svojih izložbi koje su bile u postavci prilikom donošenja mjera o njegovom zatvaranju za posjetioce
2379 pregleda 1 komentar(a)
Narodni muzej Crne Gore, Foto: Screenshot/YouTube
Narodni muzej Crne Gore, Foto: Screenshot/YouTube

Narodni muzej Crne Gore otvoren je za virtuelne posjete i na taj način mogu se posjetiti Umjetnički, Muzej kralja Nikole, Njegoševa Biljarda i Arheološka zbirka u Istorijskom muzeju.

„Narednih dana za virtuelnu posjetu biće dostupni Etnografski i Istorijski muzej, Reljefna karta Crne Gore i Njegošev mauzolej na Lovćenu", kazao je PR Narodnog muzeja Ivan Mijanović.

Muzej je, kako je rekao agenciji Infobiro Montenegro, počeo onlajn prikazivanje svojih izložbi koje su bile u postavci prilikom donošenja mjera o njegovom zatvaranju za posjetioce.

Prezentacije izložbi se mogu pogledati i na YouTube kanalu Narodnog muzeja i na društvenim mrežama.

Prva izložba koja se može pogledati je Plamene zore – 100 godina Komunističke partije Jugoslavije u Crnogorskoj galeriji umjetnosti "Miodrag Dado Đurić" na Cetinju.

„Uskoro će se prezentovati i izložbe Juta i zemlja Crnih brda, Pečati iz fondova Dvorskog arhiva, I bi slovo, vajara Milivoja – Miška Babovića, posvećenu 525 godina štamparstva Božidara Vukovića i retrospektivnu izložbu Toma Pavićevića. Narodni muzej će uskoro omogućiti i virtuelne posjete ovih izložbi", naveo je Mijanović.

Dodatno, u danima socijalno izolovanog funkcionisanja javnosti će se onlajn predstaviti i najznačajniji muzejski eksponati koji se čuvaju u Narodnom muzeju Crne Gore.

Linkovi za virtuelne posjete su: Umjetnički muzej , Muzej kralja Nikole , Njegoševa Biljarda i Arheološka zbirka.

Bonus video: