za autore i autorke iz crne gore do 35 godina

Raspisan konkurs za nagradu “Radovan Zogović”

Autori treba da šalju radove na temu slobode, tolerancije i antifašističkih vrijednosti koje je Radovan Zogović u svom stvaralaštvu afirmisao
 

908 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Poster
Ilustracija, Foto: Poster

Ustanova Centar za kulturu Kolašin raspisuje prvi konkurs za dodjelu Nagrade “Radovan Zogović”. Pravo učešća imaju autori i autorke iz Crne Gore (do 35 godina) koji pišu na crnogorskom, srpskom, bosanskom ili hrvatskom jeziku.

Pjesnici/kinje šalju radove na temu slobode, tolerancije i antifašističkih vrijednosti koje je Radovan Zogović u svom stvaralaštvu afirmisao. Svaki autor može poslati najviše dvije neobjavljene pjesme. Radovi se šalju na imejl adresu zogovicevi.dani@gmail.com, potpisani imenom i prezimenom. Konkurs je otvoren od 30. juna do 25. jula 2020. godine.

Žiri, sastavljen od pisaca, profesora i urednika, nagradiće tri najbolje pjesme novčanim iznosima od 300, 200 i 100 eura. Rezultati konkursa biće objavljeni u medijima i na zvaničnoj Fejsbuk stranici festivala “Dani Radovana Zogovića”, a upravo u sklopu tog dana, 19. avgusta, na 113. godišnjicu rođenja Radovana Zogovića, biće održana i ceremonija uručenja nagrada.

Preporučujemo za Vas