Bulatović i Nikčević nastupili na Barutani

Na koncertu su izvedene kompozicije Bulatovića i Nikčevića napisane za dvije gitare i orkestar, inspirisane tradicionalnom muzikom i folklorom Crne Gore

6941 pregleda 115 reakcija 2 komentar(a)
Sa koncerta, Foto: PG Biro
Sa koncerta, Foto: PG Biro

Gitaristi Srđan Bulatović i Darko Nikčević nastupili su sinoć uz pratnju kamernog orkestra i perkusija na spomeničkom kompleksu na Barutani, povodom 13. jula, Dana državnosti.

Iako u izmijenjenim okolnostima, Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada je i ove godine priredio muzički program koji je bio emitovan preko društvenih mreža. Na koncertu su izvedene kompozicije Bulatovića i Nikčevića napisane za dvije gitare i orkestar, inspirisane tradicionalnom muzikom i folklorom Crne Gore.

Koncertu koji je održan, kako je saopšteno iz Glavnog grada, uz maksimalno poštovanje mjera Nacionalnog koordinacionog tijela, prisustvovao je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković sa saradnicima.

Iz Glavnog grada podsjećaju da je spomen - kompleks na Barutani restauriran u susret Danu državnosti u saradnji Ministarstva kulture i Centralne banke Crne Gore i uz doprinos službi Glavnog grada.

Bonus video: