Koncerti tokom vikenda u Kotoru

Don Brankovi dani muzike najavljuju koncert duvačkog trija za subotu, a u nedjelju nastupa “Baltazar trio”

1962 pregleda 0 komentar(a)
Nastupa sjutra u duvačkom triuj: Georgi Kalajdžijev, Foto: KotorArt
Nastupa sjutra u duvačkom triuj: Georgi Kalajdžijev, Foto: KotorArt

KotorArt Don Brankovi dani muzike zahvaljujući naporima umjetnika, organizacionog tima, ali i prijatelja, partnera i pokrovitelja prestižnog kotorskog festivala, uz najstrože poštovanje svih mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, kao i Instituta za javno zdravlje Crne Gore, uspijevaju da održe kulturne događaje u Kotoru i time upriliče posebno iskustvo posjetiocima festivala i Kotora, ali i mještanima, te potvrde društvenu odgovornost kakva se očekuje od festivala državnog značaja.

Dane vikenda na samom kraju Bokokotorskog zaliva obogatiće sjutrašnji koncert duvačkog trija koji čine Marija Đurđević Ilić (flauta), Petar Garić (klarinet) i Georgi Kalajdžijev (fagot). Ovaj koncert istaknutih duvača, članova Crnogorskog simfonijskog orkestra i profesora Muzičke akademije Cetinje, održaće se u Crkvi sv. Duha, sa ograničenim brojem publike koji je dozvoljen mjerama NKT-a, uz direktan prenos na Fejsbuku kao i putem Yutjub kanala Festivala.

Nastupa sjutra u duvačkom triju: Marija Đurđević Ilić
Nastupa sjutra u duvačkom triju: Marija Đurđević Ilićfoto: Duško Miljanić

Segment “Pjaca od džeza” planiran je za nedjelju, drugog avgusta na kotorskoj Pjaci od Kina, kada će nastupiti “Baltazar trio” koji čine Stefan Pavićević (saksofon), Milivoje Pićurić (bas) i Blažo Tatar (bubnjevi). Ovaj podgorički sastav nastupiće u 22 časa.

“Pored ovih programa, KotorArt Don Brankovi dani muzike nastavljaju sa programima “Luke umjetnosti”, koji podrazumijevaju nastupe mladih muzičara sa terasa nekoliko kotorskih palata, kreirajući posebnu atmosferu Starog grada tokom festivala, kao i jutarnje koncerte „Muzika Boke“ sa barke, uz koje se zaliv već nekoliko jutara, sa prvim zracima sunca budio”, ističu organizatori.

Međunarodni festival KotorArt predstavlja manifestaciju od državnog značaja za kulturu Crne Gore. Dobitnik je najprestižnije nagrade u oblasti turizma „Wild Beauty Awards“ i proglašen za najbolju manifestaciju u Crnoj Gori za 2018. godinu.

“Svakog ljeta KotorArt okuplja impresivan broj međunarodnih umjetnika, a sa više od 200 programa (više desetina glavnih i više od stotinu pratećih) na brojnim ambijentalnim lokacijama u Kotoru i širom Boke privlači desetine hiljada posjetilaca čime se svrstava u najposjećenije festivale ovog tipa u regionu”, dodali su organizatori festivala koji svoje pratioce o svim novitetima redovno informišu putem društvenih mreža Fejsbuk i Instagram, kao i putem zvanične internet stranice kotorart.me.

Bonus video: