Film “Posjeta” nagrađen u Izmiru

Reditelj Đorđe Vojvodić dobio je nagradu na “Balkans Beyond Borders Short film festivalu”

2023 pregleda 0 komentar(a)
Scena iz filma, Foto: Privatna arhiva
Scena iz filma, Foto: Privatna arhiva

Crnogorski kratkometražni igrani film „Posjeta“, u režiji Đorđa Vojvodića, nagrađen je na ovogodišnjem “Balkans Beyond Borders Short film festivalu” koji će je održan u Izmiru, u Turskoj.

Vojvodić, kojem je ovo debitantski kinematografski projekat, za film “Posjeta”, u produkciji ABHO filma, osvojio je “Balkans Beyond Borders First Entry” nagradu, u iznosu od 500 eura.

Vojvodićev nagrađeni projekat je ranije podržao i Filmski centar Crne Gore, na konkursu za kratkometražni igrani film, a prethodno je prikazan i zapažen na više međunarodnih festivala kratkog filma, među kojima su i DokuFest u Prizrenu, Motovunski filmski festival i drugi.

“Film ‘Posjeta’ prati Stefana, studenta na studijama u Berlinu. Jedna kratka vikend posjeta roditelja izmijeniće njegov život i poremetiti čitav njegov svijet”,navodi se u sinopsisu.

Uloge u filmu tumače crnogroski glumci i glumice: Vule Marković, Dubravka Drakić, Marko Baćović, Slaviša Čurović, Maja Šarenac, Marija Labudović, Omar Bajramspahić i Pavle Popović. Producenti su Snežana Nikčević, Ivan Đurović i reditelj Vojvodić, direktor fotografije je Lazar Radić, scenograf Ognjen Smolović, kostime je radila Lina Leković, a scenario za film potpisuje Maja Todorović.

Đorđe Vojvodić pored režiranja piše i scenarije, više puta se oprobao kao producent, a bio je asistent režije na nekoliko poznatih televizijskih i filmskih projekata poput uspješnog filma „Ajvar”, serije „Žigosani u reketu”, prvog domaćeg sitkoma „Dojč kafe”, kao i asistent na kratkom filmu „Peloid”.

Bonus video: