Film "Grudi" i na festivalu u Mostaru

U takmičarskom programu, osim “Grudi” biće prikazano još devet filmova među kojima će stručni žiri odabrati najbolje glavne i sporedne glumce i nagraditi najboljeg debitanta

3186 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Film “Grudi” u režiji Marije Perović u takmičarskoj je selekciji i četrnaestog Mostar Film Festivala (MOFF) – festivala filmske glume na kojem će od 16. do 20. oktobra biti prikazana najbolja regionalna filmska ostvarenja, a ponudiće 24 filmske projekcije u pet službenih programa.

U takmičarskom programu, osim “Grudi” biće prikazano još devet filmova među kojima će stručni žiri odabrati najbolje glavne i sporedne glumce i nagraditi najboljeg debitanta.

Film “Grudi” su na repertoaru u ponedjeljak, 19. oktobra – na auto kinu Rodoč (Mostarski Sajam). Svi filmovi biće prikazani i na onlajn platformi Tuzla film festivala.

Film "Grudi" prikazan je na filmskim festivalima u Kotbusu, Stokholmu, Parizu, Puli, Tirani, Bihaću, Vrnjačkoj Banji, Valjevu, Trebinju, Leskovcu, Herceg Novom, Ulcinju, Nišu i Izmiru.

Dobio je Specijalno priznanje žirija na Filmskom festivalu "Seanema" u Ulcinju, "Veliku povelja Leotara" na 8. Festivalu u Trebinju, a Vojin Ćetković je dobio Povelju za izuzetnu mušku ulogu na 55. Festivalu glumačkih ostvarenja „Filmski susreti Niš 2020”.

Film je nastao po predlošku serije “Grudi”, koja je dobila prestižno Specijalno priznanje žirija na 14. Seoul International Drama Awards, a serija je bila u selekciji Internacionalnog festivala “Buenos Aires Series”, kao i u zvaničnoj selekciji televizijskog festivala - SIMFEST u Rumuniji.

Bonus video: