izdanje ju muzej bijelo polje

Štampana monografija “Slikari Lazovići i njihovo doba”

Monografija predstavlja popularizaciju i afirmaciju likovne umjetnosti u Bijelom Polju kao i poštovanje bogate slikarske tradicije koju nesumnjivo ima taj grad, predstavljenu kroz slikarsko umijeće znamenite slikarske porodice Lazović iz druge polovine 18. i prve polovine 19.vijeka

2822 pregleda 0 komentar(a)

U okviru II Internacionalnih likovnih susreta „Slikari Lazovići“, a u izdanju JU Muzej Bijelo Polje, iz štampe je izašla monografija „Slikari Lazovići i njihovo doba“.

Monografija predstavlja popularizaciju i afirmaciju likovne umjetnosti u Bijelom Polju kao i poštovanje bogate slikarske tradicije koju nesumnjivo ima taj grad, predstavljenu kroz slikarsko umijeće znamenite slikarske porodice Lazović iz druge polovine 18. i prve polovine 19.vijeka.

Monografija je nastala kao rezultat višegodišnjeg istraživanja i bavljenja slikarskim umijećem ove porodice istoričara umjetnosti - Dragiše Milosavljevića iz Užica, čija će promocija biti organizovana u okviru III likovnih susreta iduće 2021. godine

Štampanje monografije omogućeno je zahvaljujući finansijskoj podršci porodice Lazović iz Bijelog Polja, JU Muzej Bijelo Polje i Ministarstva kulture, kroz Program razvoja kulture na sjeveru u 2020. godini u okviru kampanje „Živimo kulturu #ostanidoma”.

Preporučujemo za Vas