Konkurs časopisa “Avlija”

Autori mogu do 31. decembra da pošalju jednu kratku priču i (ili) jednu kratku pjesmu

975 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija

Redakcija časopisa za kulturu, književnost i društvene teme “Avlija” iz Rožaja raspisala je 10. međunarodni konkurs za najbolju neobjavljenu kratku priču i pjesmu u regionu za 2020. godinu. Konkurs je otvoren do 31. decembra 2020. godine. Autori koji žele da konkurišu treba da pošalju samo jednu kratku priču (crticu ili short story) do jedne strane i (ili) jednu kratku pjesmu do 18 stihova.

“Prijavljene kratke priče i kratke pjesme mogu biti napisane na bosanskom, srpskom, hrvatskom ili crnogorskom jeziku (ćirilicom ili latinicom, ekavicom ili ijekavicom). U slučaju da autori pišu na nekom od drugih jezika (romski, albanski, goranski, makedonski, slovenački, bugarski, turski itd.) uz original je potrebno poslati prevod na jedan od navedenih jezika. Priče i pjesme se šalju na mejl adresu: avlija.konkurs@gmail.com. Rezultati konkursa biće objavljeni 1. marta 2021. godine na portalima Avlija.me i Konkursiregiona.net”, ističe se u saopštenju.

Pobjedničke priče i pjesme, kao i izabrane priče i pjesme biće objavljene u 23. broju časopisa “Avlija” i na pomenutim portalima. Autorima, dobitnicima prvog, drugog i trećeg mjesta za najbolju neobjavljenu kratku priču i kratku pjesmu, kao i pohvaljenim autorima biće poslate elektronske diplome.

Bonus video: