Humanost Kulturne baze kunst na djelu

Nova humanitarna aukcija umjetničkih djela kreće danas putem Fejsbuka

1407 pregleda 209 reakcija 1 komentar(a)
Rad Ivane Stanić koji je prodat na prvoj humanitarnoj aukciji, Foto: Kulturna Baza Kunst
Rad Ivane Stanić koji je prodat na prvoj humanitarnoj aukciji, Foto: Kulturna Baza Kunst

Kulturna baza kunst koja okuplja autore iz različitih umjetnosti, nedavno je završila prvu humanitarnu aukciju u okviru koje je prikupljeno 850 eura namijenjenih samohranoj majci troje djece iz Bara, a cjelokupan iznos će biti uplaćen na žiro-račun organizacije “Žene Bara velikog srca”.

Nova aukcija kreće već danas, a sakupljena sredstva će, takođe, biti uplaćena “Ženama Bara velikog srca”. Autori koji će danas pružiti svoj doprinos su: Nina Vukčević, Rastko i Tijana Radulović, kao i Peđa Radulović. Video prezentaciju i onlajn vođenje aukcije mogu pratiti svi zainteresovani na Fejsbuk stranici Kulturne baze kunst.

Prvu aukciju je vodila poznata crnogorska glumica Julija Milačić Petrović Njegoš, koja će tu ulogu preuzeti i danas. Svoja umjetnička djela u humanitarne svrhe prvi su priložili: Marko Petrović Njegoš, Gordana Trebješanin, Vidak Radmilović i Ivana Stanić. Broj zainteresovanih umjetnika raste iz časa u čas, pa su tako već poznati i autori “trećeg kruga” aukcije, a to su: Siniša Radulović, Jelena Tomašević (ovogodišnji laureat 42. Crnogorskog likovnog salona “13. novembar” na Cetinju), Đorđije Bato Boljević, Sanja Raonić.

“Želim da se zahvalim svima koji su učestvovali u ovoj akciji. Posebno me raduje da se akcija nastavlja, biće drugi krug... Nadam se i još koji đir nakon toga. Pozivam sve kolege iz KBK-a da nađu vremena i osjete potrebu... Živimo u totalnoj havariji od vremena, empatija i razumijevanje su veoma značajni... Nadam se da ćemo nastaviti sa ovom praksom, na mene uvijek možete računati. Još jednom, Hvala!”, poručio je Radmilović, a pridružili su mu se i ostali.

Stanićeva za “Vijesti” sa zadovoljstvom najavljuje i naredne aukcije koje će se održavati na svaka tri ili pet dana. Ima u planu slične inicijative, aukcije, da pokrene i sa knjigama, a zatim, ponovo sa likovnim umjetnicima.

Bonus video: