Poezija zrelosti i promišljenosti

Zbornik poezije Foruma mladih pisaca "Pisci ne padaju s neba" predstavljen je u okviru manifestacije DEUS

2519 pregleda 0 komentar(a)
Sa promocije, Foto: Privatna arhiva
Sa promocije, Foto: Privatna arhiva

Knjiga „Pisci ne padaju s neba”, šesti zbornik radova Foruma mladih pisaca, u izdanju Kulturno-informativnog centra „Budo Tomović”, predstavljena je u okviru podgoričke manifestacije Decembarska umjetnička scena DEUS 2020 putem Jutjub kanala i društvenih mreža Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada.

Zbornik predstavlja izbor najnovijeg stvaralaštva: Barbare Delać, Luke Boljevića, Jane Radičević, Nikole Ćorca, Nataše Gudelj, Marka Stanojkovskog, Milene Radević, Jovana Jokića, Anđele Bulajić i Jelene Čavić.

Predstavljajući knjigu, urednica i recenzentkinja Jelena Knežević, istakla je da “poeziju koja je u zborniku našla svoje mjesto gotovo bez izuzetka odlikuje zrelost, promišljenost i upadljiva, svjesno kanalisana potreba da se literarno obrade lična iskustva ljubavi i straha, sjećanja i smrti, a da se na pitanja o čovjekovoj sadašnjosti i budućnosti među ljudima - o društvenom i političkom biću čovječanstva - odgovori u formi dobre književnosti, bogate originalnim poetskim slikama i kompleksnim značenjima”.

Iz KIC-a ističu da su mladi, a sve poznatiji crnogorski pjesnici, još jednom skrenuli pažnju publike na raznorodnost i bogatstvo jezičkog izraza koji njeguju.

Bonus video: