KIC "Budo Tomović" počinje sa redovnim programskim aktivnostima

"Sve programske aktivnosti organizovaćemo u skladu sa preporukama, a radno vrijeme institucije je ograničeno do 20 sati"

2247 pregleda 0 komentar(a)

Kulturno - informativni centar “Budo Tomović” sljedeće sedmice počeće sa redovnim programskim aktivnostima, a u okviru preporuka Instituta za javno zdravlje Crne Gore, saopšteno je iz te ustanove.

Januar u KIC-u, kako navode, tradicionalno otvara filmska revija „Mjuzikl - filmska rapsodija“ koja će biti organizovana od 18. do 20. januara, a posjetioci će u Dodest sali moći da uživaju u nekoliko kultnih ostvarenja ovog filmskog žanra: „To je to“ (2009), „Džon Lenon - Zamisli“ (1988) i „Selin: Kroz oči svijeta“ (2010).

"Publika je odlično prihvatila i naš MAKADO - Manifestaciju kamernih dramskih ostvarenja kojom smo željeli, a čini se i uspjeli, da krajem svakog januara, ove godine šesti put, probudimo pozorišnu publiku. Ovogodišnji MAKADO koji organizujemo od 27. do 31. januara donijeće pet pozorišnih komada u izvođenju teatarskih ansambala i produkcija iz Crne Gore i regiona. Ljubitelji teatra tokom petodnevnog trajanja uživaće u aktuelnim dramskim ostvarenjima kamernog tipa", navode iz "Buda Tomovića".

KIC program

Udruženje likovnih umjetnika iz Ulcinja će se u izložbenom holu KIC-a u ponedjeljak, 25. januara podgoričkoj publici predstaviti izložbom radova pod nazivom „Refleksije mediterana“.

KIC "Budo Tomović" će, dodaju, 29. januara biti domaćin dodjele prestižnih godišnjih nagrada i priznanja za filantropiju „Iskra“, a Jevrejska zajednica Crne Gore će 27. januara prigodnim programom obilježiti u toj ustanovi Mađunarodni Dan sjećanja na žrtve holokausta.

Iz KIC-a ističu da će, u skladu sa važećim mjerama za suzbijanje pandemije koronavirusa u oblasti kulture, u Velikoj sali moći da boravi najviše do 50 posjetilaca, u Dodestu 30, a u Multimedijalnoj sali i izložbenom holu može istovremeno boraviti najviše po 20 posjetilaca, uz nošenje maske i održavanje fizičke distance od dva metra.

"Sve programske aktivnosti organizovaćemo u skladu sa preporukama, a radno vrijeme institucije je ograničeno do 20 sati. Za sve januarske programe ulaz je besplatan, a za MAKADO će moći da se preuzmu na biletarnici KIC-a besplatne ulaznice od 20. januara," navode iz KIC-a.

I dalje nije dozvoljen rad folklornog ansambla, hora Zvjezdice, KIC pop hora, Škole retorike, Dodestove radionice glume...

Iz "Buda Tomovića" navode da su nadležni kazali da će "zbog značaja ovih aktivnosti isto 'razmatrati na sljedećoj sjednici Komisije, u skladu sa indikatorima, u prvom redu epidemiološkom situacijom i procijenjenim rizikom'."

Bonus video: