CNP najavio dvije predstave

“Obje predstave će, u skladu sa epidemiološkim mjerama Instituta za javno zdravlje, početi u 18 časova, a moguće je prisustvo do 50 posjetilaca, uz obavezno nošenje maski tokom trajanja predstave i držanje distance”, ističu iz nacionalnog teatra

8884 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Duško Miljanić
Foto: Duško Miljanić

Iako su na čekanju već nekolike premijere, Crnogorsko narodno pozorište, nakon što je godinu dana bilo zatvoreno za publiku, najavljuje nastavak redovnih aktivnosti a na repertoaru su komadi “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja” i “Revizor”.

Nakon što je prošle sedmice odigrana dva puta, “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja”, po tekstu Iva Brešana, u režiji Luke Kortine, na repertoaru je i danas i sjutra, dok je “Revizor”, po kultnom djelu Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, a u režiji Veljka Mićunovića najavljen za narednu sedmicu, odnosno 16. i 18. februar.

“Obje predstave će, u skladu sa epidemiološkim mjerama Instituta za javno zdravlje, početi u 18 časova, a moguće je prisustvo do 50 posjetilaca, uz obavezno nošenje maski tokom trajanja predstave i držanje distance”, ističu iz nacionalnog teatra.

Publika karte može kupiti na biletarnici CNP-a od devet do 18 časova, uz popust od 50 odsto, koji je važio i ranijih februara...

“Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja” premijerno je izvedena 2014. godine, a donosi priču o oportunistima, lopovima, licemjerima skrivenim iza političke frazeologije trenutka, razotkriva glupost totalitarističkog režima, a jednako tako otvara prostor analogiji s našim vremenom. Igraju: Jovan Dabović, Danilo Čelebić, Julija Milačić, Ana Vujošević, Stevan Radusinović, Dušan Kovačević, Dejan Ivanić, Gorana Dragašević, Aleksandar Gavranić, Dragan Račić i Jelena Minić.

“Revizor” je premijerno izveden 2010. godine i u njemu igraju Srđan Grahovac, Branimir Popović, Žaklina Oštir, Branka Stanić, Aleksandar Radulović, Dejan Ivanić, Danilo Čelebić, Mišo Obradović, Slobodan Marunović i Dragan Račić. “Govorimo o amoralu među spodobama koje ne prepoznaju moralni kodeks. Tu sve vrvi od trivijalnosti i zjapi od odsustva emocija. U ovom čitanju Revizora nema otrežnjenja, jer ga ne zaslužujemo, zasmijava nas, jer se sami sebi smijemo”, ističe Mićunović.

Crnogorsko narodno pozorište tek je prošle sedmice, nakon skoro godinu dana, otvororilo vrata publici. Svoje premijerno izvođenje, usljed pandemije virusa korona, još uvijek čeka predstava “Smrt i njeni hirovi”, po djelu Žozea Saramaga, u adaptaciji Kate Đarmati i režiji Lidije Dedović.

U međuvremenu je završen rad na komadu “Posjeta” po motivima drame

„Posjeta stare dame“ Fridriha Direnmata, u režiji i adaptaciji Aleksandra Morfova, a započet rad na predstavi “Đokonda“ koju po drami Viktora Lodata „Žena koja se igra“, režira crnogorska rediteljka Dušanka Belada.

Bonus video: