Posveta Marku Miljanovu i Kučima

"To radim od prvog albuma od 1995. godine, idem kontra modnim trendovima u muzici, a sve zbog poštovanja prema crnogorskim pjesmama, trudeći se da svojim muzičkim opusom bar malo obogatim riznicu prepunu prelijepih crnogorskih pjesama", kazao je on

6922 pregleda 15 komentar(a)
Igor Đurović, Foto: Nebojša Perković
Igor Đurović, Foto: Nebojša Perković

Crnogorski pjevač Igor Đurović objavio je singl “Medun vječno vrelo istorije” nastalu kao izraz ljubavi prema Crnoj Gori, i velikom poštovanju prema Marku Miljanovu i Kučima.

"Muzikom i tekstom je bliska novokomponovanoj crnogorskoj muzici, a to je stil koji ja njegujem tradicionalno po uzoru na mog pokojnog oca Ljubomira Đurovića. Autori su Rajko Joličić (tekst), Beki Bekić (muzike), dok je aranžman napravio Peđa Nedeljković", otkriva Đurović o pjesmi koja je, kako kaže, došla kao rezultat dugogodišnjeg prijateljstva sa tekstopiscem.

"U njegovim stihovima sam prepoznao emociju i ljubav identičnu onoj koju ja njegujem prema Crnoj Gori i svim njenim predjelima, a posebno sam je osjetio kroz velika prijateljstva sa mnogim Kučima. Od ranog djetinjstava bio sam oduševljen likom i djelom Marka Miljanova, njegovu knjigu ‘Primjeri čojstva i junaštva’ sam kao dječak čitao upijajući svako slovo, i samim tim sam osjetio nevjerovatnu snagu i poruku ovog Joličićevog teksta čim sam ga prvi put pročitao. Osjetio sam pjesmu kao dio sebe i mislim i da se osjeća to kroz moje pjevanje", siguran je Đurović.

Igor nastavlja da kroz svoje singlove pjeva o predjelima Crne Gore.

"To radim od prvog albuma od 1995. godine, idem kontra modnim trendovima u muzici, a sve zbog poštovanja prema crnogorskim pjesmama, trudeći se da svojim muzičkim opusom bar malo obogatim riznicu prepunu prelijepih crnogorskih pjesama. Snimio sam ih dosta do sada, a nadam se da će ih biti još i više", obećava on.

Trenutna situacija uslovljena pandemijom poremetila mu je plan za snimaje spota.

"Ova, do sada treća snimljena i predstavljena pjesama, trebalo je da već bude predstavljena, no zbog situacije odložili smo izdavanje albuma iako je skoro sav materijal gotov. Iskreno se nadam da ću ove godine uspjeti da ga objavim, a tada i realizujem snimanje spota za ovu i pjesmu o Durmitoru", nada se Đurović.

Bonus video: