“Leptir” otvara Zetski dom

Iz Kraljevskog pozorišta najavljuju da Radunovićev tekst “Leptir” beskompromisno dekonstruiše pojam porodice

2670 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Kraljevsko pozorište Zetski dom
Foto: Kraljevsko pozorište Zetski dom

Nakon višemjesečne stagnacije usljed pandemije virusa korona, Kraljevsko pozorište „Zetski dom“ najavljuje nastavak repertoarskih aktivnosti predstavom “Leptir”, 20. i 21. februara u 16 časova.

U predstavi, prema tekstu Aleksandra Radunovića, u režiji Andraša Urbana, igraju Ana Vujošević, Srđan Grahovac i Dejan Ivanić.

“Shodno mjerama u cilju suzbijanju kovida-19, a koje se odnose na radno vrijeme pozorišta, predstave će počinjati u 16 časova, dok je broj mjesta u sali ograničen na 25 po izvođenju, imajući u vidu obavezu održavanja propisane fizičke distance i raspoložive prostorne kapacitete Kraljevskog pozorišta”, navodi se u saopštenju.

Cijena ulaznice iznosi tri eura, bez obzira na mjesto u gledalištu. Karte se mogu kupiti na biletarnici, svakog dana od deset do 16 časova, a broj telefona za sve dodatne informacije je 067428655.

Iz Kraljevskog pozorišta najavljuju da Radunovićev tekst “Leptir” beskompromisno dekonstruiše pojam porodice.

“Čovjek, unutar sopstvene nesposobnosti da se obračuna sa tradicionalnim pristupom društvu, nije u stanju da prihvati onog drugog, s kojim treba da čini prvobitnu ćeliju društva, koja svakako nije namijenjena za destrukciju, već za stvaranje. Želimo se roditi, ponovo i ponovo. Ta želja, ipak, artikuliše se u naboju rušenja svega ljudskog. Pozorišna scena kroz ‘Leptira’ postala je odraz upropašćenih i promašenih života. Slika koja nije nimalo uljepšavana, naprotiv predstavljena je do granica same bestijalnosti života. Reljefno je prikazan raspad iluzija i razdor porodice, gubljenje tla pod nogama, dvostruki moral, a sve pod nepodnošljivim teretom obezličene stvarnosti”, ističe se u opisu predstave.

Kraljevsko pozorište na repertoaru ima i predstavu “Ko se boji Virdžinije Vulf” u režiji Paola Mađelija, čija se premijera iščekuje od oktobra, a u kojoj igraju: Ana Vujošević, Dejan Ivanić, Ana Vučković, Milos Pejović i Frano Mašković. “S obzirom na to da pandemija virusa korona onemogućava dugoročno planiranje, Kraljevsko pozorište ‘Zetski dom’ će svoje poslovanje u dijelu koji se odnosi na izvođenje predstava prilagođavati ukupnim okolnostima koje nalaže epidemiloška situacija te javnost blagovremeno obavještavati o repertoarskim aktivnostima”, poručuju iz Zetskog doma.

Bonus video: