u organizaciji kic-a

Revija „Ljubav na filmu”

Filmovi romantične tematike prikazuju se u sali Dodest Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović”

2091 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Kic Budo Tomović
Foto: Kic Budo Tomović

Poznati filmovi romantične tematike biće prikazani od danas do 24. februara u sklopu petog izdanja revije “Ljubav na filmu” koju organizuje Kulturno-informativni centar “Budo Tomović” u Podgorici. Filmovi će biti prikazivani u sali Dodest, sa početkom u 16 časova.

“Februar je mjesec kada filmski program KIC-a tematski vezuje svoju pažnju za Dan zaljubljenih, pa će publika i ovih dana biti u prilici da pogleda neke od najpoznatijih i najromantičnijih filmova”, ističe se u saopštenju.

Početak revije obilježiće američka romantična komedija sa elementima drame “500 dana ljeta” iz 2009. godine, a koji govori “o bezgraničnoj ljubavi jednog mladića koji pokušava osvojiti djevojku svojih snova”. Glavne uloge u filmu povjerene su Džozefu Gordon Levitu i Zoi Dešanel.

Dramatičnu ljubavnu priču rediteljke Kejt Barker Frojlend „Pjesma broj jedan“ iz 2014. u kojoj igraju En Hatavej i Džon Flin na repertoaru je sjutra. Riječ o filmu u kojem se mlada žena upušta u vezu sa muzičarem, a kojeg inače obožava njen brat.

Romantična komedija sa Adamom Sendlerom i Dru Berimor “50 prvih poljubaca” iz 2004. godine, u kojem zakleti neženja pokušava osvojiti djevojku svojih snova sa kratkoročnim pamćenjem, zatvoriće reviju 24. februara. Film je dobitnik nagrade MTV kanala, a nominovan je i za nagrade u više kategorija. Iz KIC-a napominju da je, shodno odluci Instituta za javno zdravlje, broj mjesta u sali Dodest ograničen na 30 posjetilaca, a dezinfekcija ruku, fizička distanca i nošenje zaštitnih maski je, kao i u svim javnim zatvorenim prostorima, obavezno.

Preporučujemo za Vas