Obogaćena biblioteka “Njegoš”

Ona je istakla da je izdavaštvo jedna od važnijih djelatnosti Matice, čija je misija “čuvanje, razvoj i kontinuirana promocija kulturnog identiteta crnogorskog i svih naroda koji žive u Crnoj Gori”

1509 pregleda 0 komentar(a)
Bulajić i Nikčević, Foto: Svetlana Mandić
Bulajić i Nikčević, Foto: Svetlana Mandić

Narodna biblioteka “Njegoš” iz Nikšića obogatila je knjižni fond sa oko 50 naslova koje je dobila na poklon od Matice crnogorske. Riječ je, kaže Jasmina Nikčević, o vrijednim izdanjima iz različitih oblasti - lingvistike, istorije, sociologije.

“Ovo nije prvi put, budući da je Matica crnogorska, koja postoji već 28 godina, svoja vrijedna izdanja uručila brojnim institucijama u ovom gradu”, kazala je Nikčević, ispred Matice crnogorske.

Ona je istakla da je izdavaštvo jedna od važnijih djelatnosti Matice, čija je misija “čuvanje, razvoj i kontinuirana promocija kulturnog identiteta crnogorskog i svih naroda koji žive u Crnoj Gori”.

Direktorica biblioteke Renata Bulajić, zahvalila se na donaciji i istakla da je saradnja sa Maticom crnogorskom posljednjih godina intenzivirana, da su zajednički realizovali brojne projekte, kao i da je Biblioteka od njih u više navrata dobila “zlata vrijedne naslove koji se traže”.

Ona je kazala i da ta ustanova sarađuje sa mnogim nevladinim organizacijama i da ih uvijek raduje saradnja i obogaćivanje fonda.

Bonus video: