Raznolikost svijeta kroz umjetnost

Predstavljene dvije nove studentkinje slikarstva, Julijana Bulatova i Ivana Radulović

827 pregleda 0 komentar(a)
Rad Ivane Radulović, Foto: Fakultet Likovnih Umjetnosti
Rad Ivane Radulović, Foto: Fakultet Likovnih Umjetnosti

Mlade slikarke, Julijana Bulatova i Ivana Radulović, predstavile su se na virtuelnoj izložbi studenata Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju gdje pohađaju osnovne studije.

Nakon završetka planirane dvanaestodnevne virtuelne izložbe, u organizaciji Udruženja studenata akademijâ, zbog velikog interesovanja je odlučeno da se izložba produži i prikaže radove još sedmoro studenata.

Rad “Art knjiga” Bulatova je realizovala sa ciljem da izazove emociju kod posmatrača.

“U svojim radovima uvijek se trudim da dočaram svu ‘širinu’ i raznolikost svijeta u kojem živimo. Prikazani su momenti, ljudi, osjećanja, detalji i predmeti, koji u pojedinim trenucima nose posebno značenje i smisao”, objasnila je umjetnica.

Radulovićeva je predstavila minimalističku seriju crteža koja prikazuje ljude u svedenom prostoru.

“Sadržinski repertoar ove serije crteža čini uravnotežena kompozicija sa jasnim, svedenim prostorom i predstavom ljudske figure u njemu”, rekla je mlada studentkinja o svom djelu.

Učesnici koji su predstavljeni tokom drugog dijela izložbe su: Simona Vujović, Anđela Došljak, Helena Blagojević, Julijana Bulatov, Malika Tulebajeva, Ognjen Vujović i Ivana Radulović. Njihovi radovi, kao i radovi prethodnih 12 studenata, mogu se pogledati na Fejsbuk stranici Udruženja likovnih umjetnika, Fakulteta likovnih umjetnosti i Univerziteta Crne Gore.

Bonus video: