Revija trilera u Dodestu

Broj posjetilaca je ograničen na 30, a projekcije počinju u 16 časova

1549 pregleda 0 komentar(a)
KIC Budo Tomović, Foto: Kic Budo Tomović
KIC Budo Tomović, Foto: Kic Budo Tomović

Kulturno-informativni centar “Budo Tomović” započinje realizaciju novog, glavnog projekta ovogodišnjeg filmskog programa, reviju “Filmski žanrovi - triler”, pa će prvo izdanje biti posvećeno upravo trilerima - filmovima koji u sebi selektivno objedinjavaju pojedina svojstva svih žanrova, sa akcentom na misterioznost, neočekivane obrte i zaplete, najavljuju organizatori.

Revija će biti organizovana od 15. do 17. marta u sali Dodest, broj posjetilaca je ograničen na 30, a projekcije počinju u 16 časova.

Program otvara remek-djelo iz 1954. godine “Pozovi M zbog ubistva” u režiji Alfreda Hičkoka. Drama Kurtisa Hensona “Povjerljivo iz L.A.” (1997) koja istražuje tamnu stranu Los Anđelesa pedesetih godina prošlog vijeka, kada je Holivud još bio sinonim za glamur i prefinjenost sa Kevinom Spejsom, Raselom Krouom i Kim Bejsindžer, na repertoaru je narednog dana. Reviju zatvara projekcija američkog trilera Garija Fledera “Odbjegli porotnik” iz 2003. o manipulacijama unutar porote u slučaju tužbe protiv proizvođača oružja.

Bonus video: