Jeleni Laban nagrada festivala u Sočiju

Mlada glumica osvojila je prvo mjesto na Međunarodnom muzičkom takmičenju u Rusiji u kategoriji “Glas glumca - umjetnost pjevanja”

4364 pregleda 145 reakcija 3 komentar(a)
Jelena Laban, Foto: Ucg.ac.me
Jelena Laban, Foto: Ucg.ac.me

Mlada i uspješna crnogorska glumica Jelena Laban osvojila je prvu nagradu na šestom Međunarodnom muzičkom festivalu-takmičenju u Rusiji, u Sočiju.

Festival, koji nosi naziv “Ljepota i harmonija umjetnosti”, ove godine je realizovan od 27. februara do 3. marta u onlajn formi putem internet platformi, zbog poznate epidemiološke situacije.

Ona je magistrantkinja na studijskom programu gluma na Fakultetu likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore, u klasi profesora Branislava Mićunovića.

Ona je nastupila u nominaciji “Glas glumca - umjetnost pjevanja”, starosne dobi od 19 do 25 godina, gdje je izvodila solo kompozicije iz globalno poznatih mjuzikala, uz klavirsku pratnju redovnog profesora sa Muzičke akademije Alekseja Molčanova, a pod mentorstvom operske umjetnice i dr muzikologije Sare Vujošević Jovanović.

Priznanje sa takmičenja
Priznanje sa takmičenjafoto: Ucg.ac.me

Labanova je na takmičenju izvela sastavni dio ispitnog programa iz predmeta “glas” koji vodi profesorica Vujošević Jovanović.

Organizator takmičenja “Ljepota i harmonija umjetnosti” je renomirana ruska organizacija “Jedinstveni svijet”, a pokrovitelji su: Institut filma i televizije u Sankt Peterburgu, Gradsko odjeljenje za kulturu, Soči, Gradsko odjeljenje za kulturu, Moskva.

Video koji je Labanova poslala je snimljen u Kraljevskom pozorištu Zetski dom.

Dodjela uručenja nagrada i gala koncert pobjednika u svim nominacijama očekuje se uživo, u septembru ove godine, u Sočiju, gdje će Labanova ponovo predstavljati Fakultet dramskih umjetnosti i Univerzitet Crne Gore.

Iako mlada glumica, ona za sobom ima više priznanja i uloga, kroz saradnju sa prestižnim rediteljima. Od kraja prošle godine članica je glumačkog ansambla Kraljevskog pozorišta Zetski dom.

Bonus video: