Kultura značajna i neophodna

Kulturni sadržaji se ne bi smjeli otkazivati ili zabranjivati, poručuju organizatori

2366 pregleda 0 komentar(a)
Foto: FIAT
Foto: FIAT

Festival internacionalnog alternativnog teatra (FIAT) poziva sve zainteresovane umjetnike da svoje projekte i radove iz oblasti eksperimentalnog pozorišta, književnosti, vizuelnih umjetnosti, muzike, filma i kreativnih industrija prijave za predstojeće izdanje festivala čije je održavanje planirano za period od 7. do 17. septembra u Podgorici.

FIAT je jedan od malobrojnih festivala u Crnoj Gori koji je u vanrednim pandemijskim okolnostima prošle godine uspio da opstane i uspješno organizuje svoje 23. festivalsko izdanje. Moto festivala je da je i u pandemiji virusa korona kultura značajna i neophodna, te da se kulturni sadržaji ne bi smjeli otkazivati ili zabranjivati, poručuju oni. Organizatori dodaju i da se upravo na primjeru FIAT-a pokazalo da uz poštovanje propisanih mjera stvari mogu uspješno funkcionisati bez problema i posljedica.

Prijavni formulari za ovogodišnji glavni i prateći program biće dostupni na sajtu www.fiat-montenegro.org do 15. maja, a sva dodatna obavještenja biće objavljena na zvaničnoj stranici Fejsbuka i Instagrama. Zbog pandemije virusa korona ovogodišnji budžet festivala je ograničen pa se svi aplikanti mole da u određenoj mjeri obezbijede sufinansiranje svojih projekata.

U produkciji FIAT-a u toku su pripreme koreodrame Tamare Vujošević Mandić „Dok dišem“, što je treća predstava od obnove festivala 2013.

Zainteresovani se mogu konsultovati za dodatna pitanja i informacije na mejl adresu fiat2013@live.com.

FIAT se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore i Glavnog grada Podgorice, kao i uz pomoć drugih donatora i prijatelja.

Bonus video: