„Glas vrline” posvećen Igoru Vuku Torbici

“Razlog ovom pregnuću nije samo privilegija što smo na festivalu ’Grad teatar’ uspjeli da odgledamo trećinu pozorišnih ostvarenja rediteljskog opusa Igora Vuka Torbice, već i potreba da ukažemo na značaj njegovog stvaralačkog zaloga i budvanskom festivalu i pozorišnoj umjetnosti Crne Gore”, navedeno je u uredničkom tekstu

3947 pregleda 24 reakcija 2 komentar(a)
“Glas vrline”, Foto: Grad Teatar Budva
“Glas vrline”, Foto: Grad Teatar Budva

JU Grad teatar najavljuje monografsko izdanje “Glas vrline” koje je u pripremi, povodom Svjetskog dana pozorišta koji se obilježava svakog 27. marta širom svijeta, a biće posvećeno saradnji institucije sa rediteljem Igorom Vukom Torbicom.

Publika festivala Grad teatar bila je u prilici da u periodu od 2015. do 2020. godine prati rediteljski rad jednog od najtalentovanijih pozorišnih stvaralaca mlađe generacije, ujedno se upoznavajući sa novim mogućnostima pozorišnog izraza.

“Razlog ovom pregnuću nije samo privilegija što smo na festivalu ’Grad teatar’ uspjeli da odgledamo trećinu pozorišnih ostvarenja rediteljskog opusa Igora Vuka Torbice, već i potreba da ukažemo na značaj njegovog stvaralačkog zaloga i budvanskom festivalu i pozorišnoj umjetnosti Crne Gore”, navedeno je u uredničkom tekstu ovog izdanja u kojem podsjećaju da će njegove predstave “Krvave svadbe”, “Razbijeni krčag”, “Bakhe - kratak pregled raspadanja”, “Hinkeman” koje su se igrale u sklopu manifestacije, biti neizostavna činjenica istorije festivala, istorije pozorišta i tetarologije Crne Gore.

Promocija monografskog izdanje “Glas vrline” najavljena je tokom perioda festivala Grad teatra.

Bonus video: