Od kiča do esencije ljepote življenja

Postavka 30 mladih umjetnika FLU-a na Trgu Argentina biće dostupna zainteresovanim posjetiocima narednih 30 dana

2972 pregleda 0 komentar(a)
Izložba FLU-a, Foto: Sekretarijat za kulturu i sport
Izložba FLU-a, Foto: Sekretarijat za kulturu i sport

Virtuelna izložba studenata Fakulteta likovnih umjetnosti sa Cetinja predstavljena je na Trgu Argentina u Podgorici u saradnji sa Sekretarijatom za kulturu i sport glavnog grada.

Ova onlajn izložba završena je predstavljanjem 21 mladog umjetnika osnovnih, master i specijalističkih studija FLU-a, dok je na panelima postavljenim na Trgu Argentina u centru Podgorice prezentovano još novih devet umjetnika sa različitih smjerova Fakulteta likovnih umjetnosti.

“Javni prostori Podgorice jesu otvorene scene za prezentaciju i afirmaciju stvaralaca, pa ćemo i u narednom periodu predstavljati crnogorske autore. Saradnja, dijalog i podrška institucijama kulture, prezentacija i afirmacija stvaralaca jesu naše zajedničke obaveze, pa se nadamo da je ovo početak uspješne saradnje FLU i Sekretarijata za kulturu i sport glavnog grada”, saopštili su iz Sekretarijata za kulturu i sport Podgorice.

Virtuelna izložba je kao prvobitna zamisao, na inicijativu Udruženja studenata Akademija Cetinje, predstavila svojih 12 umjetnika. Raznolikosti i poruka koju su slali kroz svoje radove privukla je veliko interesovanje i potrebu da se izložba nastavi sa predstavljanjem još devet učesnika, a kasnije i da se na njenoj realizaciji uživo predstavi ukupno 30 umjetnika.

Opis ove izložbe obuhvata segmente ličnog opažanja svijeta u kojem živimo, od kiča predstavljenog kroz slike i vajarska djela, preko vodenog odraza akvarela, pa sve do onih esencijalnih trenutaka ljepote življenja, koje su prikazali kroz fotografije.

Postavka 30 mladih umjetnika FLU-a na Trgu Argentina biće dostupna zainteresovanim posjetiocima narednih 30 dana.

Bonus video: