Muzička pedagogija - izazov, inspiracija, kreacija

Međunarodni simpozijum iz oblasti muzičke pedagogije - SIMPED 2021. biće održan onlajn, a otvaranje je sjutra putem Zoom platforme

2471 pregleda 0 komentar(a)
SIMPED 2021, Foto: UCG
SIMPED 2021, Foto: UCG

Drugi međunarodni simpozijum iz oblasti muzičke pedagogije - SIMPED 2021. biće održan sjutra i preksjutra, u organizaciji Muzičke akademije Univerziteta Crne Gore. Ovogodišnji simpozijum će biti upriličen onlajn, putem “Zoom” aplikacije, a tema na koju će izlagači, pedagozi, odgovarati je “Muzička pedagogija - izazov, inspiracija, kreacija”.

“Simpozijum će okupiti oko 45 izlagača iz zemlje i inostranstva. Ključna izlaganja na simpozijumu će imati prof. dr Gordana Karan sa Fakulteta muzičke umetnosti iz Beograda i dr Karin Vagner sa Univerziteta za muziku i izvođačke umjestnosti u Beču. Simpozijum će biti održan putam Zoom platforme 8. i 9. aprila 2021. godine, pod pokroviteljstvom Rektorata Univerziteta Crne Gore”, ističe se u najavi povodom događaja.

Tematske oblasti simpozijuma su: muzička pedagogija, metodika nastave solfeđa i instrumentalna pedagogija, a organizatori ističu da je cilj simpozijuma je da okupi stručnjake iz ove oblasti i podstakne ih na promišljanje i međusobnu razmjenu iskustva kada su odabrane teme u pitanju.

“Cilj SIMPED-a je i da otvori mogućnosti za buduću saradnju ali, prije svega, da pruži nastavnicima muzike, kao i studentima, priliku da prošire svoja znanja u cilju permanentnog obrazovanja i usavršavanja”, piše u obrazloženju događaja.

Svečano otvaranje simpozijuma, kao i dva izdvojena, ključna izlaganja i druge predviđene sesije odvijaće se preko Zoom platforme, a link za istu dostupan je na sajtu Muzičke akademije UCG.

Prvi ovakav simpozijum koji je Cetinjska akademija organizovala održan je 2018. godine.

Bonus video: