Dani Dragana Radulovića

Manifestacija se održava pod sloganom “Dijete je čovjek važan”

5781 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Dani Dragana Radulovića
Foto: Dani Dragana Radulovića

Manifestacija “Dani Dragana Radulovića”, pod sloganom “Dijete je čovjek važan” biće održana danas i sjutra u Podgorici, a svečano otvaranje je najavljeno za 11 časova u Kulturno-informativnom centru “Budo Tomović”.

“Ova dvodnevna manifestacija ima za cilj da ukaže na značaj književnosti za djecu i omladinu i da kroz sadržajan i brižljivo koncipiran program afirmiše rad stvaralaca za djecu i dječijeg stvaralaštva, a Podgoricu dodatno promoviše kao grad koji snažno podstiče umjetnost i stvara prepoznatljive kulturne sadržaje”, saopšteno je iz Glavnog grada.

Manifestacija se organizuje povodom 70 godina od rođenja najpoznatijeg crnogorskog pisca za djecu i omladinu i značajnog kulturnog poslenika, Dragana Radulovića, a organizator i glavni pokrovitelj je Glavni grad u partnerstvu sa Fondacijom Dragan Radulović.

Na svečanom otvaranju će biti uručene nagrade učenicima za najbolji likovni i literarni rad. Recitatorsko veče učenika osnovnih škola koji će recitovati Radulovićevu poeziju biće održano u Narodnoj biblioteci “Radosav Ljumović” u 18 časova.

Sjutra, odnosno drugog dana manifestacije, na programu je okrugli sto na temu “Moć i uloga književnosti za djecu i mlade u savremenom društvu: književnoteorijski, pedagoško-psihološki i stvaralački pristup” u okviru kojeg će se održati i tri panel diskusije. Događaj se organizuje u prostoru JU Muzeji i galerije od 10 do 14.30 časova, a moderatorka je Valentina Radulović.

Dani Dragana Radulovića biće zatvoreni programom “Ja bih da pitam pisca”, odnosno razgovorom nekoliko pisaca i djece u sali Dodest u 18 časova.

Manifestacija se može pratiti i onlajn na društvenim mrežama Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica i stranici Dani Dragana Radulovića.

Bonus video: