Novčana podrška Muzeju grada Perasta od Udruženja Balkanske mreže muzeja

OJU ”Muzeji” Kotor je član Balkanske mreže muzeja od 2015, a značaj ove saradnje ogleda se u većoj vidljivosti muzeja u Perastu, širenju dobrih praksi i saradnji sa drugim muzejima u okviru mreže, ističe se u saopštenju

1625 pregleda 0 komentar(a)
Foto: muzej perast
Foto: muzej perast

Muzej grada Perasta u okviru saziva Udruženja Balkanske mreže muzeja za 2021. godinu, projektom “Duga tradicija pomorskih nauka” (A Long Tradition Of Maritime Sciences), ostvario je pravo na grant koji predstavlja bespovratnu novčanu podršku.

OJU ”Muzeji” Kotor je član Balkanske mreže muzeja od 2015. godine, a značaj ove saradnje ogleda se u većoj vidljivosti muzeja u Perastu, širenju dobrih praksi i saradnji sa drugim muzejima u okviru mreže, ističe se u saopštenju.

Projekt menadžerka i koordinatorka na projektu, Biserka Milić i muzejska savjetnica Danijela Đukić realizovaće ovaj projekat sa Srednjom Pomorskom školom, u Kotoru od 6. septembra do 21. novembra 2021. godine. Zbog mogućih epidemioloških mjera, projekat je napravljen sa dva plana, tako da će realizacija biti omogućena i putem onlajn sistema.

Više informacija o projektu i aktivnostima zainteresovani mogu pronaći na internet sajtu Balkanske Mreže Muzeja.

“Napominjemo da je OJU Muzeji Kotor - Muzej grada Perasta u posljednjih četiri godine kroz projektne predloge obezbijedilo nešto više od 49.000 eura, kao i mnogobrojna sponzorstva, kao dopune istih. Imajući u vidu nezavidnu finansijsku situaciju, kao posljedicu pandemije izazvane virusom korona, najavljujemo da su u narednom periodu planirana još dva značajna projekta, čiji budžeti, kao ni ovaj, neće opteretiti budžet kako ustanove, tako i osnivača”, ističe se u saopštenju.

Partner na ovom projektu je Srednja pomorska škola Kotor.

Bonus video: